Последният мач като футболист на Ивайло Петев, който си взима сбогом с публиката на стадион "Ивайло". В събота той ще изведе тук "Лудогорец" вече като треньор.

 

„Етър” приема новака в „А” група „Лудогорец” (Разград) в контрола на стадион „Ивайло” в събота от 18:00 ч. Това е и последна проверка за разградския тим преди историческия му дебют в първенството на „А” група срещу „Локомотив” (Пловдив) идния уикенд.

Старши треньор на гостите е Ивайло Петев, който завърши преди година богатата си състезателна кариера именно с екипа на великотърновския „Етър”. „Проверката ще даде възможност на мениджъра на отбора Ивайло Петев да тества играчите, на които ще разчита в есенния дял на първенството в “А” група. Отборът проведе два лагера в Смолян и Австрия, където изигра силни контроли. Сред противниците бяха „Висла”, „Щутгарт” и „Парма”. Срещу последния отбор беше единствената загуба на „Лудогорец”, съобщава официалният сайт на клуба.

Днес разградският тим привлече 11-ото си ново попълнение – това е добре познатият в нашия регион Станислав Генчев, който е родом от Дряново и тръгна към големия футбол от „Ботев-Булмекс” (Дебелец). В момента “орлите” са на лагер в Дряново и очакват първия мач, който ще се играе извън Разград заради реконструкцията на “Лудогорец арена”.

За етърци пък предстоят още две контроли, тъй като първенството на „Б” група стартира седмица по-късно – на 13 август. В сряда „виолетовите” гостуват на „Спартак” (Плевен), а следващата събота приемат сръбския „Синджелич” (Ниш), като преди мача официално ще бъде представен отборът за новото първенство.

Тагове:

КОМЕНТАРИ