img_1600168004

„Локомотив” (ГО) записа поредна загуба във Втора лига, която го остави на последното място. „Железничарите” отстъпиха у дома с 1:2 на „Пирин” (Благоевград) и остават на дъното с 2 т. от две ремита и пет поражения.

Двата отбора направиха здрав и интересен мач, който въпреки че бе предават по телевизията, от трибуните бе наблюдаван от двама бивши треньори на „Локомотив” – Сашо Ангелов и Тодор Киселичков, както и от наставника Георги Василев, нападателя Тихомир Кънев и др.

Срещата започна с натиск на гостите, които създадоха няколко положения най-вече чрез Карачанаков, който отправи два опасни удара до гредата. Локомотивци обаче също можеха да открият след удар на Тодор Таушанов с глава и рикошет, при който вратарят на гостите едва извади топката изпод сглобката.  В 42-та минута все пак „орлетата” поведоха, след като Красимир Станоев бе изведен от Карачанаков сам срещу вратаря и прокара топката за 0:1.

Второто полувреме започна доста по-добре за локомотивци и в 57-та минутаслед центриране Владислав Мирчев с глава възстанови равенството. „Локомотив” дори можеше да поведе, когато след нов пас отляво Таушанов стреля с глава и вратарят изби топката в напречната греда. Класата все пак си каза думата и в 76-та минута с идентичен гол Джон-Кристоф Айна донесе победата за „Пирин”, след като се разписа с глава – 1:2.

„Локомотив”: Християн Христов, Тодор Таушанов, Пламен Тенев, Петко Цанков, Виктор Митев, Иван Иванов, Петър Чалъков, Джунейт Яшар, Иван Винков, Александър Стефанов, Владислав Мирчев.

Фенклуб „Локомотив” отново поиска среща с кмета на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, за да обсъдят кризата в отбора и бъдещето на клуба. Такава среща беше насрочена през пролетта, но коронакризата я провали. След лошото начало на първенството и проваления избор на нов Управителен съвет, феновете отново настояват Общината да се ангажира повече с проблемите на футбола в Горна Оряховица.

„Фенклуб „Локомотив” не приема опитите на отговорни фактори да прехвърлят отговорността за слабите резултати на старта на първенството върху привържениците на клуба. Изказаните критични оценки, в голямата си степен основателни и градивни, не може да се явяват пречка за структуриране на нов Управителен съвет с активното участие на кмет и Община. Фенклуб „Локомотив” инициира среща с кмета на община Горна Оряховица на откритите площи около стадион „Локомотив” в удобно за него време. Очакваме в спешен порядък да се насрочи дата и час от кмета Добрев, на която да поговорим относно визията за развитие на клуба и спешните мерки за излизане от кризата. Футболен клуб „Локомотив” ГО, е имало, има и ще го има, докато ни има нас феновете му, защото футболът е за хората. Но, както и самите Вие заявихте по време на ОС, той е и емблема на нашия град, поради това историята му е неразривно свързана и в нея се отбелязани всички управлявали Община Горна Оряховица през годините. Как Вие ще бъдете записани там, като гробокопачи на емблемата на нашия град или, като хора помогнали за нейното съхранение, е Ваш избор и оставяме на Вашата съвест”, пишат в призива си феновете на „Локо”.

Тагове:

КОМЕНТАРИ