IMG_5924-1
В „Локомотив” (ГО) оправиха сериозно финансовите проблеми с получените 325 000 лв., които УЕФА им отпусна за участието на „Лудогорец” в Шампионската лига. По толкова получиха всички клубове, играли в Първа лига през сезон 2016/2017 г. Така клубът успя да навакса голяма част от своите дългове и ще приключи спокойно този сезон.

Днес представителният отбор на „железничарите” започва подготовката си за пролетния полусезон във Втора лига.

„Кризата отшумява, всичко дължимо на футболистите е разплатено. Изплатили сме и голяма част от задълженията си към НАП. Вярваме, че сега момчетата ще се успокоят и ще играят без притеснения за възнагражденията си. 325 000 лева влязоха в клуба по линия на „Лудогорец” и с част от тези пари се и разплатихме. Смятам, че финансови проблеми няма да имаме и ще дишаме по-спокойно”, коментира президентът на клуба Даниел Костадинов.

„Започнахме сезона с почти изцяло нов отбор, направо от нулата. С оглед на това „Локомотив” се представи доста добре и се вижда израстване. Във Втора лига конкуренцията е голяма. Повечето отбори са равностойни, виждате, че между лидерите и границата за изпадане разликата е 3-4 точки. Така че ние имаме добри позиции за развитие и имаме своите шансове да се борим на баражите. Всичко ще зависи от подготовката и селекцията”, добави Даниел Костадинов.

Отборът бе напуснат от Ндонгала, който отиде в „Черно море”, и Ивайло Тодоров, който е в „Пирин”. На проби идват доста нови футболисти, които ще трябва да се докажат, за да останат в „Локомотив”, но от клуба предупредиха да не се очакват трансферни удари. Търсят се предимно свободни агенти – перспективни футболисти без ангажименти към други клубове.

Японецът Кокен Куроки е пред привличане в Горна Оряховица. Проблемът е в картотекирането му, тъй като процедурата за футболисти извън Европейския съюз е доста дълга и тромава, но вече е на финала. „Локомотив” (ГО) не си поставя прекарлено високи цели, но при изравнените сили във Втора лига няма да е изненада, ако стигне до участие в баражите.

КОМЕНТАРИ