91230924_1782614041919625_4896547022800158720_o

Ръководството на „Локомотив“ (Горна Оряховица) не иска доиграване на сезона във Втора лига. Както вече писахме, от БФС правят допитване до клубовете дали да се доиграе шампионатът с оставащите 12 кръга, или да се прекрати и временното класиране да стане крайно.

Горнооряховци вече са дали становището си във футболната централа и то е, че не искат първенството да се доиграва. На тази позиция са всички клубове, които също като „Локомотив” (ГО) са в тежко финансово състояние. За „черно-белите” мачовете са без значение, защото са в средата на класирането и нито могат да влязат в Първа лига, нито да изпаднат в Трета. Ако се наложи доиграване на сезона, „Локо” (ГО) ще го направи основно с юноши.

„С оглед на условията, при които ще трябва да се води подготовката, класирането и малкото време за подготовка за следващия сезон, който трябва да стартира на 23 юли, ние не виждаме смисъл в доиграването на първенството. Мнението ни е, че повечето мачове ще са формални и лишени от заряд“, коментира председателят на УС на „Локомотив“ Иво Димитров. По думите му за клубове с по-ниски бюджети ще е много трудно да провеждат заниманията според изискванията на Медицинската комисия на БФС, осигурявайки необходимото медицинско обслужване и т.н.

БФС постави краен срок за отговори от клубовете до 14:00 ч. утре, 12 май. Засега желание да доиграват първенството са изявили само ЦСКА-1948, „Септември”, „Локо” (Сф) и „Кариана” (Ерден).

Втора лига ще има сериозен проблем със сформирането си за новия сезон. Пет клуба вече се отказаха от участие от есента, като не са подали документи за лицензиране. Това са „Спартак” (Пл), „Спартак” (Вн), „Ботев” (Гълъбово), „Поморие” и „Верея”. Като кандидати да се пробват в професионалния футбол обаче се спрягат „Миньор”, „Септември” (Симитли), „Спортист” (Своге), „Вихрен”, „Оборище” и „Кюстендил”.

Тагове:

КОМЕНТАРИ