Прелюбопитно назначение измъдри Съдийската комисия на БФС за предстоящия мач на „Етър” в събота срещу „Нефтохимик”. Срещата, в която „виолетовите” трябва да защитават челните си позиции в първенството, бе поверена отново на доайена на родното съдийство Антон Генов. Негови помощници на стадион „Ивайло” ще бъдат Николай Ангелов и Венцислав Гаврилов, а четвърти съдия е Румен Христов от Плевен.

Само преди два кръга най-опитният наш рефер Антон Генов отново свири на „виолетовите” – гостуването им в Пловдив (Венци Гаврилов пак му беше помощник), където „Етър” изненада едни приятно, а други – неприятно, и спечели с 1:0. В този мач бе изгонен защитникът Георги Гайдаров.

В следващия кръг отново бе пратен софиянец – този път Георги Игнатов, който пък в Любимец изгони Борислав Георгиев. Наказанието на великотърновския капитан е 2 мача и 400 лв. глоба.

След мача наставникът на „виолетовите” Георги Тодоров изригна срещу реферите с думите, че за десет кръга чак в осмия е видял обективно съдийство.

Защо през един кръг на „Етър” отново ще свири Антон Генов – можем само да гадаем. Може би от БФС пращат най-опитния си съдия, който вече е в края на кариерата си и му остават 2-3 мача, за да покаже как се свири качествено. Дали е така, или ще се окажат верни ходещите из В. Търново не особено окуражаващи за етърци слухове – съботата ще покаже…

Впрочем, в така интересната Източна „Б” група този сезон е истинско нашествие на столични бригади. Важното гостуване на „Ботев” (Пд) във Варна е поверено на Александър Костадинов с помощници Веселин Мишев и Виктор Главински, които по принцип изключително рядко получават наряди във втория ешелон. Гостуването на „Любимец” в Добрич пък е поверено на бургаска съдийска тройка. В целия този пъзел, кой знае защо, липсват назначения единствено на великотърновски рефери…

Тагове:

КОМЕНТАРИ