69089544_2668343456531432_5319000066164260864_n

В „Етър” получиха днес отговор на жалбата си до Съдийската комисия на БФС относно ръководството на Георги Кабаков в мача с „Ботев” (Враца). Великотърновският клуб имаше две основни претенции за грешки на рефера, повлияли на изхода от мача. В 52-aта минута Даниел Гаджев от домакините влезе в краката на Яни Пехливанов, за което получи само жълт картон. Според „Етър” нарушението е за червен картон. В 81-ата минута пък беше отсъдена дузпа за игра с ръка на Александър Дюлгеров в наказателното поле, от която падна и победният гол. Претенциите на „виолетовите” са, че той е с плътно прибрана до тялото ръка, като топката го удря в лакътя.

Мачът във Враца се игра на 26 август т.г. В следващия кръг на 1 септември Георги Кабаков получи наряд за дербито ЦСКА-София – „Левски”. Съдийската комисия е разгледала жалбата на 3 септември, а на 10 септември изпрати отговор до клуба.

От него всъщност така и не става ясно допуснал ли е грешки реферът, доводите в жалбата приети ли са, или отхвърлени, наказан ли е, или не Кабаков.

В отговора се казва: „В конкретната среща считаме, че ГС от гледната точка, която е имал на терена, е направил коректна преценка в описаните ситуации. СК на БФС счита, че конкретните решения са продиктувани от трудността на ситуациите и възможността да бъдат решени обективно в реално време.” Веднага след това обаче пише: „Анализа, който прави СК на БФС е на база на записа от срещата, който дава различен зрителен ъгъл от този на съдията и дава основание за различни решения в описаните ситуации.”

Относно това дали реферът е наказан, отговорът гласи: „Молим Ви, да имате предвид, че по отношение на съдиите допуснали грешки е приложен Правилника на футболното съдийство, в това число и към тези описани в жалбата. СК на БФС изразява доверието към съдията Георги Кабаков като водещ същия в родното първенство с доказани качества и морал.”

Ето и пълния текст на отговора, без редакторска намеса:

4

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ