Шампионската купа на "Етър" ще бъде направена отново.

Постоянна витрина, в която ще бъдат изложени всички купи, спечелени от ФКЕтър”, ще има занапред на стадионИвайло”. Идеята е на почетния гражданин на В. Търново и шампион свиолетовите” Цанко Цветанов.

Новината бе съобщена във вторникв деня, когато се навършиха 88 години от основаването наЕтър”. За този период клубът спечели куп отличия, които преди време бяха изложени и на витрина в общината.

В момента купите, които са над 15, се възстановяват и почистват. След тях са спечелената през 1991 г. първа купа на БФС, огромният трофей от турнира в Джакарта (Индонезия), купи от участия в турнири в Италия, Испания и др.

Липсва единствено найважното отличиешампионската купа от 1991 г. Тя никога не е била постоянно притежание наЕтър“, тъй като навремето бе преходна и през 1992 г. бе върната от тогавашното ръководство в БФС, а не бе поръчан дубликат.

Затова сега ще бъде изработена нова купапълно копие на шампионската. За тази цел ще бъдат използвани снимки и видеокадри от награждаването на етърци на 13 юни 1991 г., от които ще бъде възстановен тогавашният вид на отличието.

После витрината ще бъде поставена във фоайето на централния вход на стадионИвайло”, където трофеите могат да бъдат гледани от всички желаещи, в това число и от гостуващите отбори и спортисти.

Тагове:

КОМЕНТАРИ