copy-of-img_3555-copy

Футболистите на “Етър” няма да играят с „Беласица” (Петрич) в четвъртия кръг на Западната “Б” група, а с победителя от баража между “Малеш” (Микрево) и “Бдин” (Видин). Това се очаква да реши Спортно-техническата комисия към БФС на утрешното си заседание.

Двубоят от първия кръг на тима от Петрич бе отложен, тъй като „Беласица” няма нужните финансови средства и отборът така и не се е събирал за тренировки. Очаква се утре официално клубът да бъде изваден от първенството и за мястото му да спорят завършилите втори в Северозападната и Югозападната “В” група – “Бдин” и “Малеш”. Най-вероятно баражът ще бъде насрочен за неделя, което означава, че спечелилият ще може да се включи в професионалния футбол не по-рано от третия кръг на шампионата.

Една евентуална победа на видинчани ще донесе нови главоболия на ръководството на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново. Първоначално бе предвидено Северозападната “В” група да започне с 18 тима, но три се отказаха и в последния момент бе включен “Торпедо” Борован, за да може броят на отборите да стане четен и да няма почиващ всеки кръг. Ако “Бдин” победи в баража, клубовете в третата дивизия отново ще станат 15.

По програма “Етър” трябва да играе с “Беласица” на 29 август на “Ивайло”. Засега ситуацията е такава, че противникът ще бъде друг, а през пролетта “виолетовите” ще пътуват до Видин или Микрево, а не Петрич.

Тагове:

КОМЕНТАРИ