RUSI_PENCHEV_MATCH

сн. sport-gabrovo.com

Без победител завърши благотворителният двубой между ветераните на „Янтра“ (Габрово) и „Етър“ в подкрепа на габровската футболна легенда Руси Пенчев. Мачът, организиран от Областния съвет на БФС и Зоналния съвет на БФС във Велико Търново, се игра на терена с изкуствена трева в Габрово и приключи при резултат 7:7. В редовното време двата състава си размениха по два гола, след което изпълниха дузпи, но и те приключиха наравно – 5:5.

Домакините поведоха с попадение на Георги Дянков, но преди почивката „Етър“ изравни. Голът за „болярите“ падна от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Илиян Киряков и реализирана от Ивелин Драшков – Доктора. През втората част Димчо Данов покачи на 2:1 с хубав шут от границата на наказателното поле, а Милчо Сирмов с глава оформи равенството. При дузпите и двамата вратари отразиха по няколко удара и в крайна сметка реферът Георги Йорданов сложи край на спора при резултат 7:7.

За „Етър“ играха легендите от САЩ`94 Илиян Киряков и Бончо Генчев. Съставът на „виолетовите“, воден от Никола Велков, допълниха вратарят Петко Ганчев, Ивелин Драшков, Станимир Палев, Стефан Ангелов, Веско Петров, Милчо Сирмов, Красимир Иванов и Георги Павлов.

Със зелените екипи на „Янтра“ играха Емо Митков, Димитър Георгиев, Христо Кирилов, Георги Дянков, Даниел Христов, Мартин Михов, Виктор Венков, Емил Георгиев, Димчо Данов, Веселин Антонов, Димитър Маринов-Шапката и Петко Петков, а символичен треньор на тима беше Лазар Панчев. Мачът беше ръководен от най-добрия български рефер в момента Георги Йорданов, с асистенти бившите международни арбитри Николай Петров и Йосиф Ронков.

Преди срещата Руси Пенчев беше поздравен за рожденния си ден от председателя на Областния съвет на БФС Георги Трендафилов, който бе и основен „виновник“ за събитието, от секретаря на ЗС на БФС Игор Бакьов, както и от футболистите на двата отбора. Бившият шампион с ЦСКА, който е в трудно физическо състояние, беше подпомогнат финансово от организаторите, играчите и зрителите присъствали на събитието.

КОМЕНТАРИ