Copy of loko gorna
Футболно шоу на ветераните на „Локомотив” и „Левски” ще е кулминацията на честванията за 100 г. организиран футбол в Горна Оряховица на 28 септември.

На 21 септември 1919 г. горнооряховският клуб „Атлетик” гостува в Габрово и играе с местния „Чардафон”. Тази дата се приема за начало на организирания футбол и в двата града, така че чествания ще има и в Габрово – точно на датата и в Горна Оряховица седмица по-късно.

Срещата между ветераните на „Локо” (ГО) и „Левски” ще е от 18 часа на 28 септември на стадион „Локомотив”. Преди това обаче ще има още няколко прояви, с които ще се уважи 100-годишната история на най-популярната игра в града. Първо ще бъде открита фотоизложба, проследяваща целия футболен век на Горна Оряховица и ще бъде представена новата документална книга „Ретро Локо” на Тодор Стойчев, Филип Бакьов и Михаил Михайлов. След това ще бъдат отличени заслужили деятели, ветерани на футболната игра и на клуб „Локомотив”. И накрая ще е атракцията на стадиона, в която ще се включат някои от най-обичаните футболисти на двата клуба от близкото минало.

Тагове:

КОМЕНТАРИ