IMG_3477

Ветераните на „Етър” се събраха на традиционния си предколеден купон – за десети юбилеен път в механа „Хаджи Минчо” при любезния домакин Григор Шиков. Сбирката им бе уважена от кмета на Велико Търново Даниел Панов, бизнесмените Александър Нанков, Пламен Дешков, кмета на Сухиндол Пламен Чернев, директорите в „Етър” Стефан Атанасов и Страцимир Тинчев, председателя на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев и др.

Десетки големи футболисти на „Етър” дойдоха – от най-възрастните: 83-годишният Иван Кръстанов, Тодор Маринов, Йордан Ценов, Стефан Чакъров, Стефан Величков, Васил Матев и т.н. до „най-младите” – шампионското поколение на Илиян Киряков, Калоян Чакъров, Сашо Христов, Георги Георгиев…

С едноминутно мълчание бе почетена паметта на отишлите си през 2018 г. Петър Хараламбиев, Здравко Петрунов, Стефан Донев и Димитър Кушев.

Председателят на Клуба на ветераните Георги Трендафилов пожела на всички присъстващи да са живи и здрави и благодари на всички, които помагат на „Етър”, като отчете, че „виолетовите” завършват една много успешна година.

 

„Пожелавам ви догодина да сме в същия състав, защото това е една много хубава традиция – заяви кметът Даниел Панов. – Благодаря ви, че сте дали основата на футбола във Велико Търново, а всички след вас го продължават. Много е трудно със средствата, но с общи усилия се справяме и отборът ни е на добра позиция в момента, надявам се това да продължи. Няма по-голям заряд от това да видиш един пълен стадион с млади хора, които идват да гледат мачовете на „Етър”, каза Даниел Панов.

„Скъпи етърци, искам да ви поздравя с настъпването на светлите празници. Всички ние, които сме се докоснали до „Етър”, сме част от историята на клуба. Всеки един е важен за „Етър” и историята на града. Отборът сега върви добре, но той се е доказвал многократно през годините, за което ви благодаря. Пожелавам ви да сме единни – това е най-важното. Всеки един е личност, но най-важното е да сме заедно”, заяви в приветствието си Александър Нанков.

Присъстващите събраха и парични средства за двама от ветераните – Николай Коцев и Георги Луканов, които им бяха връчени от Георги Трендафилов. Ръководството на „Етър” пък връчи грамоти на всички бивши футболисти-ветерани за принос в развитието на футбола във Велико Търново. От Клуба на ветераните благодариха специално на кмета инж. Даниел Панов и на спонсорите за днешната проява Пламен Дешков, Стефан Ларинов, Александър Нанков, Красимир Калчев, Георги Марков и Пламен Чернев.

 

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ