etar-site

Вече са ясни имената на пет от отборите за международния турнир за деца „Велико Търново Арайвълс къп”, който ще бъде част от програмата за 90-ия юбилей на „Етър”. Участие в надпреварата са потвърдили „Етър”, ЦСКА, „Локомотив” (ГО), украинският „Олимпиец” (Житомир) и сръбският „Реал” (Ниш).

Днес приключиха успешно финалните преговори и вече е сигурно, че Застрахователна компания “Евроинс” ще бъде официален застраховател на турнира, съобщи неговият инициатор – футболният мениджър Петьо Костадинов.

Международният детски турнир “Велико Търново Арайвалс къп” ще се проведе от 22 април до 27 април в старопрестолния град и е организиран от „Проспорт Медиа” ООД. В него ще участват около 250 деца, родени след 1 януари 2000 г. и след 1 януари 2003 г.

В турнира ще се включат 8 отбора, разделени в две групи по четири за деца, родени след 1 януари 2000 г. В допълнение ще бъде организиран и малък турнир с четири отбора за деца, родени след 1 януари 2003 г. В групите децата ще играят всеки срещу всеки, а във финалния ден ще определят разпределението на местата в още по един мач.

Припомняме, че освен купи и медали за всички участници, голямата награда е осигурена от Туристическа агенция “Арайвалс ИДИ” ООД. Ако победителят е български отбор, очаква го самолетна екскурзия до Италия с посещение на мач от Серия А. Вече е избран домакинстващ отбор от Серия А, но засега организаторите го пазят в тайна и обещават сюрприз. Ако победителят е чуждестранен, то отборът ще гостува на разноски на организаторите за Суперкупата на България.

Застрахователна агенция 25, част от ЗК “Евроинс”, с директор Мариян Иванов, ще осигури пък пътните застраховки, ако победителят е български отбор и ще лети до Италия.

Мачовете на откриването и закриването на “Велико Търново Арайвалс къп” ще се играят на стадион “Ивайло” във Велико Търново, а състезателните дни на 24 април и 25 април – на терените в Дебелец и Ресен. Събитието е част от честванията на 90-ата годишнина на футболен клуб „Етър”, който е основан на 24 април 1924 г.

Отборите ще бъдат настанени в хотел “Етър” в центъра на Велико Търново. Освен потвърдилите участието си отбори на „Етър”, „Локомотив” (ГО), ЦСКА, „Олимпиец” (Житомир, Украйна) и „Реал” (Ниш, Сърбия), до дни се очаква групите да бъдат затворени с окончателните имена на участниците. Участието на някои от българските тимове зависи и от полуфиналите за купата на БФС в тази възраст, които са на 18 март.

Турнирът ще се проведе и с подкрепата на ФК „Етър Велико Търново“, Зоналният съвет на БФС и Община Велико Търново.

Организаторите от “Проспорт Медиа” оповестиха днес, че за официален медиен партньор на проявата е избран сайтът “Велико Търново спорт”. Преди, по време и след Международния детски футболен турнир “Велико Търново Арайвалс къп” информацията ще бъде мултиплицирана към всички от медийният партньор на организатора “Проспорт Медиа” –  www.sport-vt.com.

Тагове: , ,

КОМЕНТАРИ