IMG_0123[1]

„Виолетовите” стартират сезона с домакинство на „Янтра” (Габрово), решии тегленият днес жребий в Зоналния съвет на БФС. Новият председател Трифон Иванов събра представителите не всички клубове на традиционното заседание преди началото на първенството. Той бе официално представен пред клубовете от зам.-изп. директор на БФС Антон Попов. „Лесно ми е да ви представя Трифон Иванов, защото всички го познават. Екипът Г. Велинов – Стр. Тинчев работеше много добре и сега има приемственост. Пожелавам на новия шеф и на вас лесно да върви първенството”, заяви Антон Попов.

„Благодаря на БФС и лично на Боби Михайлов за гласуваното ми доверие. С екипа ми ще работим заедно за доброто на футбола. Всички тук сме от един отбор. Благодаря на г-н Велинов и на Страцимир Тинчев за работата досега, надявам се да продължим така и да надграждаме”, каза Трифон Иванов. Той представи екипа си – новите шефове на СТК Тихомир Боболов, на ДК Илиян Недев и на Съдийската комисия Стефан Чакъров. Членът на националната Съдийска комисия Петър Петров говори за съдийството, като заяви, че „ще бъдем стриктни и безкомпромисни, но само на базата на фактите. Нека бъдем толерантни към съдиите, те са млади и също се учат. Всички искате да ви свири Георги Йорданов, но и вие не сте „Левски” или ЦСКА”, обърна се той към президентите на клубове.

Трифон Иванов обяви, че се въвежда новост – занапред съдийската бригада и делегатът и четвъртият съдия няма да са от едно населено място, за да няма субективност при оценките на реферите.

Тихомир Боболов пък припомни основните неща, на които ще се държи – охраната, разделянето на двете агитки, нормалните условия за длъжностните лица, задължителният видеозапис от домакините. Изчакването на закъснял отбор ще бъде максимум 30 минути. Ако два отбора искат промяна на деня и часа на мача, трябва да го декларират поне 72 ч. по-рано.

Обмисля се по-нататък и във „В” група да има по-голям брой играчи до 23 години, обяви президентът на АФЛ Румен Вълков, който също бе гост на съвещанието.

Най-голям интерес предизвика тегленето на жребия. Новакът „Ювентус” (Малчика) помоли да му бъде даден № 8, за да може да започне с две гостувания заради продължаващия ремонт на стадиона. „Ситомир” пък поиска да е домакин в първия кръг и изтегли № 5.

Останалите клубове теглиха пълен жребий, като „Етър” бе представляван от администратора Стефан Атанасов, който извади „лека ръка”. Той изтегли № 3 на „виолетовите”, което също им гарантира домакинство, а после си пожела за съперник „Янтра” (Габрово) и наистина представителят на габровския клуб изтегли № 12.

IMG_0125[1]

Стефан Атанасов изтегли № 3 на “Етър”, което му осигури домакинство на старта срещу “Янтра”.

След като всички отбори изтеглиха номера, програмата бе определена от системата „Бергер” за 14 отбора.

Ето и двойките в първия кръг на 17 август (неделя) от 18:00 ч.:

Левски-2007 – Ботев (Козлодуй)

Академик (Св) – Ком (Берковица)

Етър – Янтра (Габрово)

Партизан (Ч. бряг) – Ботев (Луковит)

Ситомир – Видима-Раковски

Бдин – Павликени

Спартак (Плевен) – Ювентус (Малчика)

Така етърци приемат „Янтра”, а във втория кръг гостуват на „Ком” ( Берковица). После приемат „Левски-2007”, гостуват на „Академик” в Свищов и имат две поредни домакинства на „Ботев” (Козлодуй) и „Партизан” (Червен бряг). В 9-ия кръг „Етър” гостува на „Спартак” (Плевен) , а в последния есенен кръг – на „Ботев” (Луковит).

„Жребий като жребий. Така или иначе, трябва да играем с всички отбори”, коментира лаконично старши треньорът Калоян Чакъров.

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ