23 футболисти се появиха за първата тренировка в историята на новия „Етър В. Търново”. Точно в 17:15 ч. старши треньорът Сашо Ангелов събра играчите в съблекалнята на стадион „Ивайло” преди първото занимание в Дебелец. Заедно с него бяха треньорите Борислав Евтимов и Румен Данков.

Всички извикани футболисти без изключение бяха от великотърновската футболна школа. От тях четирима са играли в мъжкия отбор на „виолетовите” – вратарят Венци Димитров, Димитър Байдаков, Николай Николаев и Светослав Караиванов. Другите бяха юноши, родени от 1993 до 1996 г., както и няколко великотърновски юноши, играли в последно време в други тимове – Георги Колев, който за последно бе в „Б” група със „Сливен”, Веселин Тисовски и Иван Христов, които бяха в „Черно море”, Николай Иванов – син на бившия нападател Румен Иванов, и др.

Преди първото занимание старши треньорът Сашо Ангелов даде кратко интервю за “Велико Търново спорт”.

Етърци излизат за първа тренировка.
сн. Ивелин Станев

 

Сашо Ангелов: „И обиграване, и челно класиране”

– С какво започвате?

– В първите десетина дена искам да се направи основна група, на която ще разчитаме занапред. Ще минат доста футболисти, подчертявам – млади играчи от школата на В. Търново. Към 15-20 юли трябва да съм готов с основна група, която да води подготовка.

– С каква постоянна група ще работиш след селекцията?

– С група от 18-20 футболисти. Сега извиках вратаря Венци Димитров, който е наш кадър, но по необясними причини бе освободен от „Етър 1924”, Светослав Караиванов, много други момчета. Но това не означава, че всички те ще останат в отбора.

– Ще има ли други известни имена?

– Нагледах се на известни имена. Защо да не направим други известни?! Как да ги познават хората тези момчета набор 1992-93, като досега не са им дали шанс да играят в „Етър”…

– Ще има ли ядро от няколко играчи с повече стаж?

– Ще има. Аз затова сега не съм ги извикал, защото ги познавам.

– Ще има ли контролни срещи?

– След 20 юли. Първенството няма да започне на 11 август, а май седмица по-късно, което ще е по-добре за нас.

– Какви цели си поставяш лично ти, започвайки начело на новия „Етър”?

– Познаваш ме много добре и знаеш какви са били винаги моите цели. И обиграване, и челно класиране. Искам младите момчета да станат мъже и да влезем в тази група, която искаме и прилича на „Етър”.

– Знаеш колко силна ще е „В” група тази година?

– Абсолютно съм запознат. Говорят за „Локо” (ГО), „Видима”, „Локо” (Мз), а защо не слагат „Етър”?! Така за нас даже е по-добре.

– Има ли у теб оптимизъм?

– Излишен въпрос.

– Борислав Евтимов и Румен Данков ли влизат в щаба ти?

– Както няма още сигурни футболисти, така няма и сигурни треньори. След 20 юли, когато ще бъде изградена структурата на клуба, ще стане ясно всичко. От следващата седмица започваме двуразови тренировки.

Първата тренировка на новия “Етър” в Дебелец.
сн. А. Ганцаров

Тагове:

КОМЕНТАРИ