Файсал Шаесте с екипа на “Херенвеен”.

В разнородната селекция на „Етър 1924”, която се готви за пролетния полусезон, освен играчи от Сиера Леоне, ЧАД и Зелени нос, вече има и афганистанец… Става въпрос за 21-годишния полузащитник Файсал Шаесте, който е роден в Кабул, а има и холандско поданство.

Шаесте е роден на 21 юни 1991 г. и е юноша на „Твенте” (в Холандия по-известен е неговият брат Каис Шаесте). Файсал е бил капитан на юношеския тим на „Твенте” и е избиран в топ 10 на Холандия в своята възраст. Играе като ляв офанзивен халф. През лятото на 2010 г. той е привлечен в елитния „Херенвеен”, като подписва двегодишен договор. Поради голямата конкуренция в средата на терена обаче Шаесте така и не успява да се наложи в тима и отива във втородивизионния ФК „Осс”, а оттам се озова в „Етър 1924”. Файсал дори започна като титуляр в проверката с ФК „Баку”.

В международния тим на „виолетовите” засега има четирима българи с договори – Нико Петров, Красен Трифонов, Ивайло Русев и Дормушали Саидходжа.

В четвъртък „Етър 1924” трябва да играе контролна среща с унгарския „Уйпещ”. Тимът наистина е на подготовка в Белек, но в неговия сайт няма заложен мач с „виолетовите”… От „Уйпещ” са сложили цялата си седмична програма в Турция по дни и дори часове за тренировките, но за четвъртък са посочили контрола със „Симур” (Азербайджан), а за събота – с „Дунайварош” (Унг).

Тагове:

КОМЕНТАРИ