etar-logo

Няма никакъв проблем да получим лиценз за участие в Лига Европа, заявиха от „Етър” по повод на публикациите в медиите от днес. В тях се твърди, че „Етър” не получава лиценз от Българския футболен съюз за участие в европейските клубни турнири. Цитиран е официалният сайт на БФС, според който Лицензионната комисия е разгледала кандидатурите на клубовете, подали заявка за получаване на лицензи за участие в турнирите на УЕФА и Първа професионална футболна лига за сезон 2019/2020 г. Цитирани са осем клуба с лиценз за европейските турнири и още пет, сред които „Етър” с лиценз за Първа лига.

„Заявили сме участие в Първа лига и затова получаваме лиценз за Първа лига. Ако придобием право на участие в Лига Европа, веднага ще подадем документи за лиценз за евроучастие и няма никакъв проблем да го получим. „Етър” отговаря на всички условия. Няма казус – примерно ако отбор от Втора лига спечели Купата на България, процедурата е абсолютно същата”, коментира административният директор на „Етър” Страцимир Тинчев.

От БФС потвърдиха същото на сайта си: „Клубовете, които не са подали молба за лиценз за участие в турнирите на УЕФА, но спечелят такова по спортен път, могат да подадат молба за долицензиране след края на шампионата. Заявката ще бъде разгледана от Лицензионната комисия към Българския футболен съюз.“

Тагове:

КОМЕНТАРИ