etar-2001

Юношите на „Етър” попаднаха в група с отборите на „Бюучани” (Молдова), „Судирой” (Фарьорски острови), „ЕсПа” (Финландия) и домакините от „Динамо” (Берлин) на международния турнир в Германия. Както вече писахме, „виолетовият” тим с треньор Марин Стефанов замина за участие в един от най-големите международни футболни турнири в Европа – „ALLtogether“ в Берлин. Столицата на Германия събира отбори от 54 страни, като „Етър“ ще бъде единственият български представител във възраст U-13. Турнирът си е едно мини световно първенство и има вече 30-годишна история – първото му издание е още през 1983 г.

Мачовете ще се играят на тревните терени на базата „Майфелд“, която е точно до Олимпийския стадион в Берлин.

Етърци на път за Берлин нощуваха в хотел “Панорама” в Теплице. Превозът им до немската столица бе осигурен безвъзмездно от президента на клуба Александър Нанков. В групата са 18 млади футболисти, които ще бъдат водени от треньора Марин Стефанов и доктор Иван Лефтеров.

Най-многобройна ще е надпреварата именно във възрастовата група на „виолетовите” – до 13 години. Включени са 30 отбора, разделени на шест групи от по 5 отбора. „Етър” е в Група F с тимовете от Молдова, Финландия, Фарьорите и Германия, а напред продължават първите два състава от групата, както и четири от най-добрите трети в групите.

_DSC2880

Нашите стартират във вторник от 12:20 ч. местно време срещу „Буючани” (Молдова), а от 17:20 ч. играят срещу домакините от „Динамо” (Берлин). В сряда, 9 юли, „болярите” срещат от 15:40 ч. финландския „ЕсПа”, а от 18:10 ч. е и последният им мач в групата срещу „Судирой” (Фарьорски острови).

На 10 юли отборът ни сутринта е канен на прием в българското посолство в Берлин, където ще носи и рекламни материали за кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата – 2019 г., които ще представи и в т.нар. „Вечер на нациите” в турнира.

Вечерта от 18:10 ч. вторият в нашата група ще играе срещу първия от Група А, където са „Виктория” (Беларус), „Хюртюркел” (Германия), „Подгорица” (Черна гора), „Хипо” (Хърватия) и „Ламбет Тайгърс” (Англия). Първият от нашата група пък среща един от третите в другите групи. Финалите са на 11 юли (четвъртък).

Участието в Берлин на това мини световно първенство е страхотно предизвикателство за юношите на „Етър” и показателно за грижите, които се полагат в ДЮШ за подрастващите. Пожелаваме им успех!

Пълната програма на турнира:

ALLtogether_european_youth_football_festival_Game_schedule

 

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ