Втора чиста победа записа новият отбор на „Етър”. Възпитаниците на Сашо Ангелов удариха в Габрово местния „Янтра” с 2:0 и продължават без допуснат гол в контролите, след като в неделя биха с 5:0 отново като гости „Алекс ОК” (Шемшево).

„Виолетовите” владееха повече топката, разиграваха и атакуваха, докато домакините действаха по-прибрано. До почивката голове не паднаха, като най-чистото положение бе излизане на играч на етърци сам срещу вратаря на „Янтра”.

В 55-ата минута падна и първият гол. Димитър Байдаков напредна по фланга и намери павликенското попълнение Стефан Гинчев, който стреля с левия крак, защитник се опита да избие, но от гредата топката влетя в мрежата – 0:1. Малко след това пък Николай Иванов проби отдясно и центрира, а Стамен Тасев с десния крак покачи на 0:2. Запомни се още една много хубава атака, започнала от Тасев към Стефан Гинчев, той с пета пусна на Николай Иванов, който изведе Байдаков, но ударът му бе спасен от вратаря.

За първи път в игра влезе и Росен Ванков, който игра в централна двойка в защитата с Мариян Иванов. Десен бек бе Цветан Петров, ляв Мартин Николов, пред тях действаха Илко Трифонов и Благовест Ангелов, а напред Светослав Караиванов, Николай Николаев, Бисер Стоянов и Георги Колев. Само вратарят Венци Димитров игра цял мач, а в игра след почивката влязоха още Тасев, Байдаков, Гинчев, Н. Иванов, М. Павлов, Тисовски, Захариев, М. Савов и др.

„Има още много какво да се желае от играта”, критичен бе старши треньорът Сашо Ангелов. В събота „Етър” гостува на „Бенковски” (Бяла),  а в следващата сряда приема в Дебелец в ответен мач „Янтра” (Габрово).

КОМЕНТАРИ