IMG_0033

С гостуване на деветкратния шампион „Лудогорец” стартира утре „Етър” пролетния полусезон в елита. Мачът е от 16 ч. на стадиона в Разград с главен съдия Георги Кабаков.

Седем нови попълнения привлякоха „виолетовите” през паузата, като шестима вече са картотекирани в БФС. За мача на линия няма да е само панамецът Хосе Кордоба, чиито права още се очакват. „Етър” се закани максимално да затрудни шампиона, въпреки че го очаква тежък мач.

„Звучи клиширано, че във всеки мач излизаме за победа, но това е факт. Колкото и нереалистично звучи за някои хора, ние ще отидем в Разград да се борим за победа срещу „Лудогорец” и се надявам да се поздравим с успех. Както и във всеки следващ мач. Нашата цел е оставане в елита, това минава през много трудни мачове и победи, които се надявам да спечелим”, коментира клубният шеф Деян Куздов.

Всички футболисти без Хосе Кордоба са здрави и на линия. „Успяхме да привлечем хора, с които да се конкурентноспособни, съобразявайки се с политиката на клуба. Очаквам само още панамското попълнение Ромеш Ивей, но ако дойде и добър футболист като свободен агент, няма да го откажем. Всички играчи са здрави, добре са във функционално състояние, въпросът е да покажат ръст и спортно-технически.

„Етър” няма лесен мач тази пролет, последни сме в класирането. Излизаме с уважение към всеки противник, но се борим за себе си и за оцеляването си и ще търсим максимума и срещу „Лудогорец”. Доколко ще го постигнем, бъдещето ще покаже – футбол е и всичко е възможно. Но няма да се съобразяваме с никого”, коментира преди тръгването старши треньорът Александър Томаш.

„Етър” още не е допускал гол в официален мач, откакто бе поет от Томаш, и завърши есента с 477 поредни минути без попадение в мрежата си. За всички обаче е ясно, че в Разград ще бъде трудно, а въпреки тежката програма в началото точките са жизнено необходими…

Тагове:

КОМЕНТАРИ