F1-3-1-1

„Етър” ще срещне силни съперници по време на подготовката си в турския курорт Анталия, стана ясно вчера. От великотърновския клуб обявиха програмата за контролите и имената на съперниците в тях.

„Виолетовите” заминават на лагер там на 17 януари и ще останат до 1 февруари. На 20-и те срещат „Динамо” (Загреб), а на 23 януари – полския „Лех” (Познан). Миналата пролет тимът на Красимир Балъков също направи в Анталия спаринг с „Лех”, който бе втори в първенството на Полша, и отстъпи с 3:4, след като водеше с 3:1 до почивката.

Все още се уточнява съперникът за 26 януари, а последната проверка е на 30-и срещу немския „Кемниц”, след което отборът се прибира в България.

Етърци започват подготовка на 7 януари, като до заминаването си в Турция ще се готвят на изкуствения терен в Царева ливада. Първата проверка е насрочена за 13 януари срещу „Спартак” (Плевен). След завръщането от Анталия тимът ще тренира във Велико Търново и Царева ливада. На 8 февруари е последната контрола – по традиция срещу „Литекс” (Ловеч), преди която ще бъде и официалното представяне на отбора за пролетния полусезон.

Тагове:

КОМЕНТАРИ