С подобаващ футболен празник на стадион „Ивайло” ще бъде почетена една паметна годишнина – 20 г. от шампионската титла на „Етър”. През юни 1991 г. „виолетовите” триумфираха със златните медали от първенството и записаха името на „Етър” в престижния списък с шампионите на България.

Звездите от шампионския отбор на „Етър” Красимир Балъков, Бончо Генчев, Цанко Цветанов, Ангел Червенков и др. се завръщат с виолетовия екип, съобщи един от основните двигатели на проявата Ангел Ганцаров.

Празненството ще бъде на 10 юни т.г., като гвоздеят в програмата ще бъде приятелският мач между тогавашните отбори на „Етър” и „Левски”. Преди 20 г. в последния си мач етърци биха в София „Левски” с 1:0 и получиха купата на шампиона и златните си медали.

Организатор е Община Велико Търново, както и Националният фенклуб „Гунди”, който е посредник за идването на ветераните на „Левски”. По този начин „сините” пък ще отбележат 40-ата годишнина от кончината на Георги Аспарухов, вкарал последния си гол точно на стадион „Ивайло”.

Мачът между „Етър” и „Левски” започва от 18:00 ч. на 10 юни (петък), като е предвидена и музикална програма, а вечерта ще има и традиционният за тези прояви коктейл.

Повечето от футболистите-шампиони с „Етър” вече са дали съгласието си за участие в предстоящия мач. Виолетовия екип отново ще облекат Красимир Балъков, Бончо Генчев, Ангел Червенков, Калоян Чакъров, Сашо Димов, Цанко Цветанов, Сашо Христов, Георги Георгиев, Генчо Генчев, Адриян Гайдарски, Георги Попиванов и др.

Празненствата се падат точно между двата баража за влизане в А група, в които „Етър 1924” е амбициран да се пребори. При победи утре в Мездра и у дома срещу „Чавдар” (Етрополе) етърци отиват на бараж. Първият мач е на 8 юни евентуално срещу „Черноморец” (Поморие), а победителят среща на 12 юни най-вероятно „Видима-Раковски” (Севлиево).

Повече подробности за празника „20 години виолетови шампиони” очаквайте в следващите дни!

Вижте тук видео от паметния мач “Левски” – “Етър” 0:1, чието повторение предстои след 20 години:

Тагове:

КОМЕНТАРИ