“Етър В. Търново” днес ще научи името на първия си противник в официален мач в своята история. Великотърновският тим  бе включен в състава на Северозападната “В” група, жребият за която ще се тегли в Зоналния съвет на БФС. От 11:00 ч. там събират представители на всички клубове, за да бъдат уточнени изискванията за новото първенство.

Трима представители ще има Великотърновска област във “В” група от лятото. Единственият, който запазва мястото си от миналия сезон, е “Локомотив” (Г. Оряховица). “Железничарите” стегнаха здрава селекция и ще бъдат един от най-коравите тимове, но на този етап нямат финансови възможности да гонят “Б” група. Свищовският “Академик”, който бе другият ни представител, извоюва визи за професионалния футбол.
Другите два нови членове във “В” група са “Етър” и ОФК “Павликени”, който стана областен шампион в четвърта дивизия и е амбициран да се докаже при по-силните.

Вече са ясни имената на 16-те отбора, които ще участват в групата, и днес ще бъдат включени в жребия. Участвалите в миналото първенство “Балкан” (Белоградчик), “Дунав” (Селановци) и “Чавдар” (Троян) отказаха участие през новия сезон. От миналия сезон продължават съставите на “Ботев” (Козлодуй), “Трявна”, “Ситомир” (Никопол), “Локомотив (ГО), “Гигант” (Белене), “Партизан” (Червен бряг) и “Левски 2007” (Левски).
Новите членове са “Видима-Раковски” (Севлиево), “Локомотив 2012” (Мездра), “Ботев” (Луковит), “Бдин” (Видин), “Янтра” (Габрово), “Ком” (Берковица), “Павликени”, “Етър В. Търново” и “Спартак” (Плевен).

С най-много представители в Северозападната “В” група е Плевенска област – 5 (“Спартак”, “Партизан” и “Левски 2007”, “Ситомир” и “Гигант”). По 3 отбора ще имат Великотърновска и Габровска област (“Янтра”, “Трявна”, “Видима-Раковски”). Два клуба ще представят област Враца – “Ботев” (Козлодуй) и “Локомотив 2012” (Мездра), а с по един тим са област Видин – “Бдин”, Монтана – “Ком” (Берковица) и Ловеч – “Ботев” (Луковит).

Тагове:

КОМЕНТАРИ