IMGL4365 copy

В „Етър” са постъпили две официални оферти от други отбори за придобиването на правата на нападателя Преслав Боруков. Едната е от ЦСКА-1948, който е готов да заплати неустойката от 120 000 лв. – тя е записана като клауза в договора на Боруков с етърци, който изтича през лятото. Второто предложение е от елитен клуб от Чехия. Името му засега не бе оповестено, но става въпрос за отбор от висшата лига.

Евентуалното преминаване на Преслав Боруков в нов отбор зависи от него и агента му, както и от настоящия му клуб. Третата опция е таранът да продължи да играе за великотърновския тим. Засега трансферният прозорец е отворен, а голмайсторът продължава да води редовни тренировки с „виолетовите”. Старши треньорът Александър Томаш вече обяви, че ако се стигне до напускане на Боруков, ще иска привличането на друг централен нападател.

През паузата „Етър” се подсили в офанзивен план с Дани Младенов и Ловре Кнежевич, а се очаква и пристигането на панамеца Ромеш Ивей, които обаче играят основно по фланговете. В центъра на атаката „Етър” разполага и с Милчо Ангелов и Иван Петков.

Тагове:

КОМЕНТАРИ