Съдбата отново удари рамо на „Етър” – великотърновският тим ще получи още един шанс за влизане в „А” група. Причината е, че днес Изпълкомът на БФС остави „Пирин” (Благоевград) без лиценз и го изхвърли от елита. Както е известно, благоевградският клуб имаше сериозни финансови проблеми в последните месеци и не можа да покрие критериите за професионален лиценз за сезон 2011/2012. Това означава, че “орлетата” ще играят във “В” група от есента.

Така отборите в елитната група останаха 15 и БФС обмисля бараж между “Етър” и “Светкавица”. Новината официално бе съобщена от вицепрезидента на централата Атанас Фурнаджиев. Той заяви, че решението за “Пирин” е окончателно. Въпреки това баражът между „Черноморец Поморие” и „Видима-Раковски”. След изиграването на този мач, ще стане ясно, какво ще се случва и кои отбори ще играят в “А” група.

“При това положение групата остава с 15 отбора. Изпълкомът излезе с предложение да се играе бараж между завършилите на третите места в двете “Б” групи. Това са “Етър” и “Светкавица”, тъй като “Спартак” (Пловдив) се отказаха”, обяви пресаташето на БФС Павел Колев на пресконференцията след заседанието на Изпълкома.

Пояснения за ситуацията даде и самият президент на БФС Борислав Михайлов, който заяви, че наредбите не позволяват да се канят вече загубили отбори като “Спортист” (Своге). “Ако “Черноморец Поморие” спечели срещу “Видима”, със сигурност няма да им дадем лиценз и ще мислим дали да не намалим “А” група на 14 отбора”, заяви Михайлов. Но ако “Видима” бие, то “Етър” и “Светкавица” ще излязат в бараж за последното 16-о място.

“Етър” ще се яви на баража, заяви за “Велико Търново спорт” представителят на акционерите в клуба Стефан Атанасов. “Ние вече изразихме нашата позиция и не сме се отказвали от нея. “Етър” ще се яви на баража и ще гони победа в него”, заяви Стефан Атанасов.

От “Светкавица” също потвърдиха, че ще се явят за мача. Отборът им вече бил разпуснат за почивка, но треньорът Пламен Донев ще ги събере и тимът от Търговище ще играе в този мач.

Тагове:

КОМЕНТАРИ