IMG_9197

Класическа победа с 3:0 взе „Етър” при първото си пролетно домакинство над направилия силна селекция тим на „Кариана” (Ерден). Пред около 1000 зрители на стадион „Ивайло” „виолетовите” водеха играта през целия мач и логично стигнаха до успеха.

Още в 20-ата секунда Стефан Христов стреля с ножица във вратата, а стражът на гостите трудно улови. В 7-ата минута Кирилов опасно нахлу отдясно и намери Петър Димитров, но от защитник топката излезе в корнер. „Виолетовите” затвориха обръча и изпълниха 4 поредни корнера.

Петър Димитров в 12-ата минута от фаул стреля в стената, но после посрещна добре отскочилата топка и принуди вратаря отново да спасява. Пак той бе изведен отлично от Христов, но стреля от външната страна на мрежата, а после атрактивен удар на Любо Генчев мина над гредата.

IMG_9200

В 26-ата минута Любо Генчев имаше претенции за дузпа за нарушение срещу него, а в следващата атака стана много любопитно положение: вратарят на гостите не изнесе добре топката и тя отиде у Кирилов, който центрира в пеналта, там Стефан Христов с глава стреля в ъгъла, но Петров успя да спаси.

Надмощието продължи и последваха нови удари на Кямил и Димитров, за да дойде и първият гол в 37-ата минута. Страхотен далечен удар от воле на Петър Димитров прати топката в левия стълб, тя се върна в пеналта, където с нов силен удар Любо Генчев откри – 1:0.

Малко след почивката Стефан Христов напредна сам и би диагонално до левия стълб. В 59-ата минута стана 2:0. Христов напредна по левия фланг и върна пред пеналта към свободния Явор Генчев, който с премерен удар в ъгъла удвои резултата. Гостите, в чиито редове имаше опитни имена като Ангел Русев, Боби Боянов, Евгени Игнатов,  стояха добре на терена и също имаха две-три ситуации за гол.

IMG_9201

Любо Генчев се отличи с два гола за победата.

В 73-ата минута при бърза контра Петър Димитров стреля, но вратарят на „Кариана” улови. Стигна се и до 82-ата минута, когато атака отляво бе завършена от Любо Генчев с точен удар за крайното 3:0. В самия край той можеше да стигне и до хеттрик, като излезе сам срещу вратаря и се опита да го прехвърли, но Петров спаси мрежата си от четвърти гол.

„Етър“: Михайлов, Скерлев, Минков, Русев, Кирилов, Анев ( 74 Бенков), Кямил, Яв. Генчев (67 Байчев), Л. Генчев, П. Димитров (82 Петков), Ст. Христов.

IMG_9213

Тагове:

КОМЕНТАРИ