IMG_2391

Две контроли ще изиграе „Етър” в последната седмица преди подновяването на първенството на Първа лига. То стартира на 5 юни от 18:45 ч. с мача „Локомотив” (Пловдив) – „Етър”.

И двете проверки ще са на чужд терен и без публика, като подготовка за мача със „смърфовете”. Първата е на 27 май в Стара Загора срещу „Берое”, като часът тепърва ще се уточнява. В процес на уточняване е и втората контрола на „виолетовите”, която ще е на 30 май (събота).

Днес беше оповестено разпореждането на спортния министър Красен Кралев за начина на провеждане на контролните срещи и противоепидемичните мерки, които трябва да се вземат.

Самият Красен Кралев в момента е на стадион „Ивайло”, където огледа спортната база. Очаквайте подробности!

* * *

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев утвърди указанията за прилагане на противоепидемичните мерки, както и Концепция и насоки за възобновяването на тренировъчния и състезателен процес в професионалния футбол. Основната цел е да бъде намален рискът от заболяване сред всички участници в шампионата в Първа лига и турнира Купа България.

Подробно са описани условията, при които е позволено провеждането на футболни двубои, както и максималния брой на лицата, които имат право да присъстват на стадиона в отделни часови периоди. Въвежда се регулярно тестване на лицата, които директно или индиректно участват в тренировъчния и състезателния процес. Лекарите на отборите са отговорни за организацията на тестването и документирането на резултатите. Всички клубове ще бъдат запознати с информационна кампания за поддържане на оптимална хигиена и ще бъдат задължени да подпълват въпросници за евентуални подозрителни състояния по време на тренировки и мачове.

След утвърждаването на мерките няма пречки професионалните отбори у нас да участват в контролни срещи, които са разрешени от 27.05.2020 г. Концепцията е разработена от Българския футболен съюз и одобрена от министъра на здравеопазването.

Изисквания за провеждане на мачовете:

Pril_Zap_RD-09-534_21-05-2020

Тагове:

КОМЕНТАРИ