Венцислав Йорданов се завърна в "Етър".

Венцислав Йорданов и Диян Димов станаха първите две имена от новата селекция на „Етър”. Днес те парафираха договорите си с клуба и на 9 януари ще започнат подготовка.

Венци Йорданов е бивш футболист на „Етър”. Юношата на „Левски” навремето започна кариерата си в мъжкия футбол именно при „виолетовите”, където игра до 2008 г. Той е роден на 15 януари 1986 г. и след броени дни ще навърши 26 години. Висок е 179 см и тежи 67 кг, играе като ляв бек и ляв халф. През 2008 г. Йорданов премина в „Любимец”, където изигра няколко сезона. После с „Лудогорец” извоюва визи за „А” група, а през есенния полузесон бе твърд титуляр в елитната група с отбора на „Светкавица”. Днес подписа договор с етърци за 2.5 години.

Диян Димов пък е роден на 27 септември 1985 г. в Русе. Играч на местния „Дунав” и един сезон в „Б” група с „Бенковски” (Бяла). После кариерата му заедно с В. Йорданов преминава през „Лудогорец” и „Светкавица”. Висок е 191 см и тежи 85 кг, играе като вътрешен халф. Още в близките дни и часове се очакват и други нови попълнения, съобщиха от клуба.

Венцислав Йорданов: „Идвам, за да влезем в „А” група”

– Венци, добре дошъл отново на „Ивайло”!

– Благодаря.

– Колко години изкара тук?

– Тук дойдох като преотстъпен от „Левски” и играх първите две години, после отидох за един сезон във „Видима-Раковски” и отново се върнах тук. И така до 2007/2008 г.

– От тогавашния си престой в „Етър” с какви чувства си останал? С Вальо Игнатов ли работи?

– Да, започнахме с Игнатов. Останал съм с най-добри чувства, защото започнах кариерата си в мъжкия футбол. „Етър” ми даде тласък към мъжкия футбол и съм доволен. После работихме тук и с Емил Димитров и накрая с Кефалов.

– После как се разви кариерата ти?

– Три пълни години играх в „Любимец”, всичко беше изключително добре. Но в един момент дойде оферта от „Лудогорец”, която не можех да откажа. Влязохме в „А” група. Но после прецених, че вместо да стоя ререзва в елита, по-добре да отида някъде да играя редовно и предпочетох „Светкавица”.

– Игра ли редовно?

– Да, във всички мачове. Но по една или друга причина се разбрахме с ръководството и се разделихме по взаимно съгласие.

– Какво те води отново тук?

– Амбицията най-вече за влизане в „А” група. Разбрах се с шефовете много бързо, подписахме договор за 2.5 години. Велико Търново ми е като роден град, лесно избрах тази оферта.

– Има ли в сегашния отбор играчи, с които си бил заедно?

– Да, Георги Гайдаров, Пламен Костадинов, може да има и други.

– В каква форма си?

– Направих отлична лятна подготовка с „Лудогорец”, после играх редовно в „Светкавица”. Според мен направих добър сезон и съм в добра форма. С нетърпение очаквам да започнем с „Етър” и вярвам, че ще влезем в „А” група.

Високият 191 см халф Диян Димов. сн. Русе24.bg

 

Диян Димов:

– Дияне, разкажи с няколко думи за себе си?

– Започнах в „Дунав”, после бях една година в „Б” група с „Бенковски” и се завърнах в „Дунав”. Оттам бях привлечен в „Лудогорец” и оттам – в Търговище. Бяхме заедно с Венци Йорданов, с него отдавна сме заформили тандем.

– Игра ли редовно в „Светкавица”?

– Да, само в два-три мача не съм играл.

– На какъв пост играеш?

– Вътрешен халф.

– Какво те води в „Етър”?

– „Етър” е голям отбор, с традиции и много фенове. Играл съм доста мачове срещу „виолетовите”, предимно контроли с екипа на „Дунав”. Договорихме се с ръководството, идвам да играя редовно и да побеждаваме.

Тагове:

КОМЕНТАРИ