Великотърновският „Етър” обяви, че е готов да се яви на баража срещу „Черноморец” (Поморие) в Сливен на 8 юни, ако „Спортист” реши да бойкотира мача и „виолетовите” получат покана от БФС. Днес по-рано от ръководството на „Спортист” (Своге) заявиха, че няма да се явят на баража за „А” група, ако той се състои в Сливен, както реши Спортно-техническата комисия. „Шоколадите” не знаели, че мачът е на 8 юни и за шест дни им се събирали три мача, освен това не ги устройвало дългото разстояние до Сливен. От „Спортист” поискаха от БФС да премести мача в Пловдив.

„Етър” е готов да играе на бараж за елита, това беше наша цел от самото начало. Държа да отбележа, че ние си изиграхме коректно и феърплей последните два мача за разлика от други отбори и не участвахме в задкулисни игри. Изявлението на ръководството на „Спортист” е подигравка с БФС.

Не футболната централа трябва да се съобразява с тях, а те с БФС. Потвърждавам, че „Етър” е готов да се яви на баража при отказ на „Спортист”, заяви представителят на акционерите във великотърновския клуб Стефан Атанасов.

Тагове:

КОМЕНТАРИ