kristima kalina
С две шампионски титли и много медали се завърнаха гимнастиците от СК „Етър-Стил” от държавното лично-отборно първенство и шампионат на отделните уреди по спортна гимнастика. 20 отбора, от които над 300 момчета и 250 момичета се бориха за призовите места.

„Етър-Стил” участва с шест отбора в 6 възрастови групи. В най-малката възраст момичета мл. възраст тимът в състав Владислава Стефанова, Гергана Георгиева, Лидия Кръстева, Михаела Гавраилова, Силвия Коджабашева, Йована Петрова се класира на трето място. В индивидуалното класиране Йована Петрова извоюва четвърто място на прескок и успоредка и шесто на греда и в многобоя. Старшата възраст в състав Илионора Трифонова, Лилия Караиванова, Калина Козлева и Кристина Димитрова останаха четвърти.

Шампионска титла на греда извоюва Кристина Димитрова, както и четвърто място в многобоя, пето място на прескок и шесто на смесена успоредка. Нейната съотборничка Калина Козлева извоюва шампионска титла на смесена успоредка, пето място в многобоя, четвърто място на прескок, и седмо място на греда и земна гимнастика.

финали 2018 1

Отбор на девойки мл. възраст Елица Данева, Виктория Донева, Симона Йорданова, Ивелина Иванова и Никол Иванова допуснаха грешки и останаха извън почетната тройка с четвърто място. В индивидуалния многобой Никол Иванова е четвърта на прескок, шеста на смесена успоредка, седма в многобоя и осма на земна гимнастика. Симона Йорданова е седма на смесена успоредка и греда, Ивелина Иванова шеста на прескок и земна гимнастика.

При момчетата младша възраст Спас Ненов, Борис Гогов, Иван Козлев, Георги Костов, Преслав Желязков,Андрей Памуков и Александър Александров се класираха на 11-о място отборно от 20 тима. Александър Александров се класира в шампионата на отделните уреди шести на прескок и земна гимнастика и седми на успоредка.

При по-големите – юноши мл. възраст, „Етър-Стил” в състав Марин Кисьов, Кристиан Дуков, Цветелин Цончев, и Денис Сабит се класира на трето място в отборната надпревара.

КОМЕНТАРИ