handball

Хандбалистките на „Етър-64” започнаха подготовката си за пролетния полусезон. На практика възпитаничките на треньорката Йонка Генчева не са спирали тренировките и през декември, като почиваха само в празничните дни, съобщи клубният президент Атанас Атанасов. Причината е, че Българската федерация по хандбал изтегли за по-напред официалното подновяване на първенството на „А” група.

„Болярките” не са изиграли и четвъртфиналния си мач от турнира за Купата на България срещу „Шумен-98”, който през декември бе отложен. Първият официален мач ще бъде именно този – на 16 януари етърки гостуват в Шумен и при победа ще си осигурят място във финалната четворка. Останалите три отбора в нея вече са ясни – „Бъки” (Габрово), „Свиленград” и „Сливница”, които вече спечелиха четвъртфиналните си срещи.

Ако спечели гостуването си в Шумен, ХК „Етър-64” ще внесе във федерацията предложение да бъде домакин на мачовете от финалната четворка за Купата на България и мачовете ще бъдат в ДКС „Васил Левски”, информира Атанас Атанасов.

На 23 януари е и първият мач от подновяващото се първенство на „А” група при жените. В този 6-и кръг по програма „Етър-64” отново ще гостува на „Шумен-98”, така че за една седмица великотърновки два пъти ще пътуват до Шумен. Съперникът заема в момента предпоследното място в класирането с 2 точки. Етърки пък са втори след есенния дял с 8 точки от четири победи и една загуба, водач е „Свиленград” с пълен актив от 10 точки.

Първото домакинство за годината на „Етър-64” е на 30 януари срещу „Сливница”. Засега мачовете все още ще се провеждат без публика, като заповедта на здравния министър е със срок до 31 януари. Новото е, че вече има изискване хандбалистките задължително да правят и тестове за коронавирус.

Тагове:

КОМЕНТАРИ