IMG_6867

Хандбалистките на „Етър-64” стартираха победно участието си в юбилейния за тях сезон, в който се навършват 55 г. от основаването на клуба и 50 години от влизането в „А” група. Великотърновки биха с 32:24 (17:13) „Ники спорт” (Сливница) в мач, в който победата не дойде никак лесно, но бе напълно заслужена.

Преди мача етърки показаха новите си екипи – основният в традиционния виолетов цвят, а резервният – изцяло в черно, декорирани с имената на спонсорите. Намеренията дори бяха хандбалистките да играят в черно, с което загряваха за мача, но пак заложиха на традицията, за да не се дублират цветовете с тези на двете съдийки.

Стотици зрители имаше по трибуните на ДКС „Васил Левски”, сред тях и спортните легенди Весела Лечева и Тити Папазов.

IMG_6875

Гостенките, които в първия си мач бяха взели реми на „Свиленград”, започнаха устремно и набързо поведоха с 1:4. Те продължиха да водят чак до 17-ата минута (7:9), когато „Етър-64” започна своя обрат. Шест поредни гола нанизаха „болярките”, за да обърнат нещата до 14:9 и да стигнат до преднина, която поддържаха до края на мача. Почивката дойде при 17:13, а след нея етърки продължиха да бъдат доминиращият отбор, като в 37-ата минута вече имаха аванс от 10 гола – 24:14, с хубав завършек на атаките и отлични изяви на вратарката Деси Николова.

Последваха смени и временно отпускане, което позволи на „Ники спорт” да наниже 7 гола срещу един на домакините и да намали до 25:21. Финалният щурм обаче донесе и логичната убедителна победа с 32:24.

IMG_6873

Най-резултатни бяха Антония Симеонова и Маги Христова с по 7 попадения, следвани от новото украинско попълнение Олександра Замишляк с 6.

„Етър-64”: Десислава Николова, Анна Захарова, Олександра Замишляк 6, Миглена Христова 7, Мария Спирдонова 5, Кристияна Караманлиева, Данислава Петрова 5, Антония Симеонова 7, Кристина Цветанова, Ангелина Симеонова 1, Златина Коева, Даниела Стефанова, Веселина Иванова 1, Полина Стоянова.

IMG_6876

Тагове:

КОМЕНТАРИ