IMG_0218

Хандбалистките на „Етър-64” направиха требъл, като към шампионската титла на страната и купата на България станаха първенци на България и по плажен хандбал. С държавните първенства на курорта Албена завърши и състезателният сезон 2016/2017 г.

Шест отбора спориха за титлата при жените, разделени в две предварителни групи. Етърки, водени от своя президент Атанас Атанасов, попаднаха в група с „Хасково” и „Ники спорт” (Сливница), а в другата бяха „Шумен-61”, „Панагюрище” и ПГТ (Панагюрище).

Много интригуващо се разви борбата в нашата група. Етърки стартираха с изненадваща загуба след дузпи от „Ники спорт” с 1:2. Те се нуждаеха от победа над силния тим на „Хасково”, за да стигнат до полуфиналите. Великотърновки спечелиха с 2:0 и си гарантираха поне второто място, но в третия мач хасковлийки победиха с 2:0 „Ники спорт” и така „Етър-64” завърши първи.

На полуфинала „виолетовите” отнесоха „Панагюрище” с 2:0, а в другия мач отборите на „Шумен” и „Хасково” стигнаха до дузпи, където се наложиха хасковлийки. Така на финала отново се срещнаха „Етър-64” и „Хасково”, като етърки отново биха с 2:0 и грабнаха златните медали и титлата. Шампионската купа бе връчена на капитана на тима Даниела Коцева.

IMG_0189

Индивидуалната награда за най-добър шутър получи Соня Богданова от „Етър-64”, за най-добър вратар бе обявена Гери Александрова от „Хасково”, а за най-атрактивен състезател – Ирене Иванова от „Шумен-61”. Две етърки влязоха в „златната осмица” – Ангелина Симеонова и Кристияна Караманлиева, а останалите са Тотка Дойкина от „Панагюрище”, Антония Симеонова и Нина Николова от „Хасково”, Кристина Миланова от ПГТ, Виктория Кирилова от „Ники спорт” и Фатме Юксел от „Шумен”. От ръководството на „Етър-64” изказаха специална благодарност и на Деси Николова, която пази отлично и също заслужаваше да бъде сред призьорите. Отлично играха още Деница Иванова, Данислава Петрова и Мария Спирдонова.

снимки: БФХ

Тагове:

КОМЕНТАРИ