Хандбалистките на „Етър-64” са на път да обезсмислят битката за шампионската титла срещу „Бъки”, след като взеха и втория мач, игран в Габрово. След убедителната победа в първата среща, днешният мач в зала „Орловец” бе крайно оспорван и бе спечелен от етърки с 27:24 (15:14).

Срещата започна гол за гол, като след 3:3 в първите минути великотърновки успяха да поведат с 6:9. „Бъки” обаче успя да изравни до 9:9, а успя да поведе единствено в 27-ата минута за 14:13. С два последователни гола обаче „Етър-64” приключи полувремето с минимална преднина – 14:15.

През втората част „виолетовите” продължиха да поддържат преднина от няколко гола, а краят дойде при 24:27. Най-резултатна бе Александрина Бурнева със 7 гола, Зоя Стефанова е с 6, Анна Захарова и Соня Богданова имат по 5, а Маги Дончева и Даниела Коцева – по 2. „Водихме голяма битка, мачът бе много оспорван, но не допуснахме след почивката да ни бъде отнета инициативата”, коментира клубният президент Атанас Атанасов.

Така „Етър-64” поведе с 2:0 победи, а следващите мач или два са във Велико Търново. Първоначално третата среща бе пренасрочена за петък, 18 май, но днес стана ясно, че ще се състои на 17 май (четвъртък) от 18:00 ч. в ДКС “Васил Левски”.

Тагове:

КОМЕНТАРИ