Хандбалистките на „Етър-64” станаха за пореден път шампионки на България при жените, като днес биха „Бъки” и в третия мач от финалните плейофи за титлата. Така „виолетовите” за четвърта поредна година правят дубъл – титла плюс купа на България, а общото за последните десет години имат шест шампионски отличия.

И третият двубой срещу „бъкитата” не мина лесно, а бе оспорвана битка с много заряд и агресия. „Етър-64” се наложи с 28:24 (13:10) и не остави съмнение в класата си. Срещата започна трудно и гостенките поведоха с 1:4 и 3:6, но постепенно великотърновки обърнаха резултата и взеха преднина от няколко гола. Трите гола аванс от първата част продължиха да растат и в 45-ата минута бе най-голямата преднина – 23:16. Габровки действаха много агресивно, но „виолетовите” показаха, че и нервите, и екипите им са по-здрави, подкрепяни от крайно ентусиазираната публика в ДКС „Васил Левски”. Няколко минути преди края Йонка Генчева дори пусна в игра младите Зорница Стефанова и Станислава Димитрова, тъй като изходът от мача, а и от цялото първенство, вече бе ясен. „Етър-64” спечели с 28:24, което му бе напълно достатъчно, за да триумфира.

В почивката на мача за настроението на публиката се погрижиха с изпълненията си малките мажоретки от ЦДГ „Соня”. След края на срещата етърки хвърлиха екипите си на зрителите в залата, а агитката им запя „Етър – шампион”!

Чуйте атмосферата в залата:

[audio:http://sport-vt.com/wp-content/uploads/VN8603491.mp3|titles=VN860349]

 Президентът Атанас Атанасов отвори традиционното шампионско шампанско, а купата на победителките бе връчена от президента на БФХ Росица Бакърджиева, която призна, че етърки заслужено стават шампионки, защото в клуба се работи по най-правилния начин, и специолно похвали публиката в залата. Капитанът на тима Гергана Александрова бе избрана за най-добър вратар, а най-полезен състезател стана Роксана Радева от „Бъки”. Бронзовите медали са притежание на „В. Левски” (Нови пазар).

Чуйте Зоя Стефанова:

[audio:http://sport-vt.com/wp-content/uploads/VN860350.mp3|titles=VN860350]

Чуйте Йонка Генчева:

[audio:http://sport-vt.com/wp-content/uploads/VN860351.mp3|titles=VN860351]

Чуйте Атанас Атанасов: 

[audio:http://sport-vt.com/wp-content/uploads/VN860352.mp3|titles=VN860352]

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ