IMG_2711

Тимът на „Етър-64” се наложи убедително гостуващия „Ники спорт” (Сливница) с 36:18 (18:10) в първата среща от шестия кръг на женското хандбално първенство на България. С успеха възпитаничките на Йонка Генчева събраха 9 точки и оглавиха временното класиране с точка пред шампиона „Бъки”, който днес приема „Поморие”. Трети със 7 точки е „Свиленград”, който гостува на четвъртия „Шумен”, който е с актив от 6 точки.

Етърки дръпнаха с 3:0 в началото, но гостенките изравниха играха и намалиха до 4:3 и 5:4 след десет минути игра. Стабилната игра на великотърновки в защита и отличните изяви на вратарката Деси Николова обаче дадоха резултат и полувремето завърши при 18:10. В началото на втората част „Ники спорт” върна един гол, след което последваха 10 поредни попадения на „Етър-64” за 28:11. В 50-ата минута резултатът бе вече 31:13, като до края двата тима си размениха по пет гола и краят дойде при 36:18.

Най-резултатна за победата беше Петя Кръстева с 10 гола, въпреки че не започна като титуляр, а по 8 пъти се разписаха Соня Богданова и Данислава Петрова. Виктория Кирилова и Теодора Николова вкараха по 4 попадения за „Ники спорт”, който остана на дъното в класирането без спечелена точка.

От ръководството на ХК “Етър-64” изказаха специална благодарност на директора на ДКС “Васил Левски” Таня Димитрова за предоставените отлични условия и отоплена зала за провеждане на мача. Това бе и последното домакинство за годината на етърки, които на 16 декември завършват с гостуване в Шумен.

„Етър-64”: Д. Николова, М. Христова 5, Д. Асенова 3, С. Богданова 8, А. Симеонова 1, М. Йорданова 1, Д. Петрова 8 (Р. Димова, П. Кръстева 10, В. Маринова, Кр. Караманлиева).

Тагове:

КОМЕНТАРИ