IMG_0476

Хандбалистките на „Етър-64” няма да защитят титлата си, след като днес загубиха с 23:25 (10:12) от „Бъки” и не успяха да се класират за суперфинала в първенството. За златото ще спорят „Бъки” и „Свиленград”. „Виолетовите” завършиха триумфално първи в редовния сезон и имаха бонус за плейофите, който обаче пропиляха и останаха трети. В решаващия мач днес срещу габровки възпитаничките на Йонка Генчева не можаха да издържат на напрежението и отново загубиха.

Гостенките дръпнаха с 0:2 още в началото и „Етър-64” изравни, а после равенството продължи до 4:4. Последва крайно оспорвана битка и дълго време без гол, докато в 12-ата минута етърки поведоха с 5:4 за пръв и последен път в мача. После „Бъки” отново обърна и продължи да поддържа преднина от 2-3 гола. Интригата на терена остана само заради невероятните спасявания на вратарката на „Етър-64” Десислава Николова, но пред отсрещната вратата отбраната на „Бъки” не остави почти никакви шансове на „виолетовите”, които действаха нервно и прибързано.

Почивката дойде при 10:12 и после Данислава Петрова намали на 11:12, а в следващата атака великотърновки пропуснаха да изравнят. Оттам „Бъки” взе нещата в свои ръце и с три поредни гола докара нещата в 35-ата минута до 11:15. Десет минути по-късно бе вече 13:20 и мачът бе решен. Чак тогава „Етър-64” се вдигна и окуражаван от горещата агитка в 52-ата минута намали до 19:22, но последваха нови фатални пропуски в нападение, а краят дойде при 23:25.

Така за първи път от 10 години насам „виолетовите” останаха без отличие – нито титла, нито купа. Трябва обаче да не се забравя, че отборът е изключително подмладен, само с две опитни състезателки – Соня Богданова и Деси Николова, без равностойни резерви и с изключително млади състезателки, които не издържаха на напрежението към края на дългия сезон. Но най-важното – кадри от собствената школа, а това е обещание за бъдещето! Особено ако получават необходимата подкрепа…

„Етър-64”: Д. Николова, Д. Кръстева 6, Д. Иванова 3, Богданова 3, Д. Петрова 4, П. Кръстева 3, М. Йорданова 2 (А. Симеонова 2, Кр. Караманлиева, М. Стефанова, В. Маринова, З. Коева, Цв. Долчинкова, Н. Димитрова).

Тагове:

КОМЕНТАРИ