IMG_5533 copy

Трудно гостуване предстои на подмладения състав на хандбалния ни шампион “Етър-64” в събота. Възпитаничките на треньорката Йонка Генчева гостуват на основния си конкурент “Бъки” в мач от третия кръг на женската “А” група.

И двата отбора до момента са с пълен актив, но етърки изиграха само първия си мач, спечелен с 29:19 в Свиленград, докато вторият бе отложен. Габровки пък спечелиха и двете си срещи.

За първи път от 12 години ръководството на ХК “Етър-64” не поставя задължителна цел шампионската титла. В тима не са отказалата се Зоя Стефанова и Станислава Димитрова, която няма още лекарско разрешение да тренира, а двете бяха основни реализаторки миналия сезон. Състезателна дейност прекратиха Първолета Димова и Кристина Стефанова.

“Разместванията в състава са много, отборът ни е подмладен и почти всички са на нови постове. Подготвяме се сериозно, доколкото можем. Основен проблем обаче е липсата на нормална зала за тренировки. Малката зала не е подходяща, а предложените условия за заплащане на тренировките в ДКС “В. Левски” са финансово неизпълними за нас. Това ни поставя в неравностойно положение спрямо клубовете от другите градове”, коментира президентът на клуба Атанас Атанасов.

Дербито “Бъки” – “Етър-64” е в събота от 15:00 ч. в зала “Орловец” в Габрово. Съдии са международната двойка Силвия Марковска и Йонко Вутов, а делегат на БФХ – Иван Костов.

Следващата седмица за първи път етърки ще играят този сезон пред своя публика – на 18 октомври приемат състава на “Шумен-98”.

Тагове:

КОМЕНТАРИ