basketbol
Състезателите на Баскетболен клуб „Етър-49“ постигнаха две победи на старта на първенството на региони „Добруджа-Мизия“ за момчета до 16 години. Надпреварата за разпределяне на местата между първо и пето се проведе във вторник в баскетболната зала на Спортен комплекс „Ивайло“.

Домакините стартираха с убедителен успех с 93:57 срещу „Дунав“ (Русе) пред пълни трибуни. Във втория си мач възпитаниците на Станислав Балъков се наложиха над „Доростол“ (Силистра) с 54:51. Великотърновци и в тази среща имаха сериозен точков аванс, но в края се поотпуснаха, което донесе и напрежение в заключителната част. В другия си мач „Доростол“ надигра „Светкавица“ (Търговище) с 60:42. „Дунав“ победи „Спартак“ (Плевен) с 61:56, а тимът от Търговище се наложи над плевенчани с 66:58.

„Етър-49“ поведе в класирането с 4 точки, пред „Доростол“, „Светкавица“ и „Дунав“ с по 3. Следващият турнир е в Силистра на 2 март, където великотърновските момчета ще срещнат връстниците си от Плевен и Търговище.

На 10 февруари, неделя, стадион „Ивайло“ ще домакинства на срещите от първия кръг на региони „Добруджа-Мизия“ и при 14-годишните момчета.

КОМЕНТАРИ