От „Етър 1924” са уведомили днес Българския футболен съюз, че отборът няма да се яви и в оставащите три мача със „Славия”, „Левски” и „Ботев” (Пд). До последно не бе отпаднала вероятността „виолетовите” да пътуват за мача със „Славия” с юношите старша възраст, което би било безсмислено. Днес Стефан Атанасов е изпратил в БФС уведомление, че „Етър 1924” няма да пътува за мача.

За това става ясно от едно от решенията на Спортно-техническата комисия на БФС. „На основание уведомление от ПФК „Етър1924” АД, срещата от 28-и кръг на “NEWS7 футболно първенство” “А” РФГ между отборите на „Славия” и „Етър 1924”, няма да се състои по предварително обявената програма”, пише в оповестеното решение на сайта на футболната централа.

Другото решение на СТК е, че присъжда служебен резултат 0:3 в полза на „Черноморец Бургас” в срещата от 27-ия кръг между „Етър 1924” и „Черноморец Бургас”. На основание чл. 24, ал. 1, буква а/ се отнемат 3 точки от актива на ПФК „Етър 1924” и се присъжда служебна загуба. СТК сезира Дисциплинарната комисия на същия да се наложи и съответната имуществена санкция съгласно чл. 24, ал. 1, буква а/ от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезона 2012/2013 година.

Това означава на практика официално потвърждение от БФС, че „Етър 1924” вече не е член на „А” група, защото според същия чл. 24 на Наредбата „при второ неявяване даден отбор се вади от съответната група”.

Тагове:

КОМЕНТАРИ