Благовест Ангелов вече не е футболист на „Етър 1924”, става ясно от днешните решения на Спортно-техническата комисия на БФС. В оповестеното решение се казва:

СТК констатира прекратяване на трудовите договори без предизвестие от следните футболисти: Благовест Тодоров Ангелов с ПФК „Етър 1924” – ВТ,  считано от 08.03.2013 г.

Също днес СТК официално извади „Сливен” от състава на „Б” група. „За второ поред неявяване по неуважителни причини и на основание чл. 24, ал. 1, буква б, СТК изважда от състава на „Б” ФГ отбора на ОФК ”Сливен 2000”. На основание чл.24, ал. 11, буква б се присъждат служебни резултати от по 3 : 0 в полза на отборите с които ОФК”Сливен 2000” следва да играе по програма.

„Левски” и „Ботев” (Пд) бяха първоначално лишени от домакинство за по 1 мач, но впоследствие наказанията им бяха променени на „мач при затворени врати”. Така „Левски” ще приеме в сряда за купата „Литекс” без публика, а „Ботев” на 6 април също пред празни трибуни ще играе с „Черно море”.

Освен това столичани трябва да платят глоби в размер на 7000 лева (4 хиляди лева за хвърлени предмети, 3 хиляди лева за пиротехника плюс щетите по възстановяване на стадиона), а пловдивчани още по-солена – 10 000 лева. (4 хиляди лева за пиротехника, 3 хиляди лева за нахлуване на зрител на терена, хиляда лева и за всички нарушения на реда, отговорност, за които носи клубът домакин – 2 хиляди лева).

Дисциплинарната комисия е изискала справка от МВР, тъй като 11 служители са пострадали от двете агитки като има една счупена костица на ръка и разкъсано ухо. Същевременно ДК смята, че и полицията не си е свършила както трябва работата, тъй като са допуснали на трибуните да бъдат внесени 159 димки и 14 факли от агитката на домакините и 43 димки и 15 факли от агитката на гостите.

Тагове:

КОМЕНТАРИ