Пряко предаване на най-интересните мачове от “Б” група ще зарадва през новото първенство феновете. Телевизия “Ринг.бг”, която държи правата на футболното ни първенство, обяви, че освен срещите от елита, ще предава и двубои от втория ешелон. За да излъчат евентуално и мач на “Етър”, от телевизията обаче ще трябва да го окачествят като дерби с интрига.

Само две телевизии в България ще имат право да вкарват свои камери на стадионите в професионалния футбол. Това са “Ринг.бг” и “Про.бг” (бившата Тv2), които държат правата на футболното ни първенство. Нито една друга телевизия няма да има право да снима дори репортажи от мачовете. Те ще имат право на 90 секунден материал от “Ринг.бг” и “Про.бг”.

Предложението бе направено от президента на ПФЛ Валентин Михов и бе единодушно прието от Изпълкома на БФС на заседанието му в Сливен.

“Про.бг” пък сложи ръка на старта на родните клубове в Eвропа. Бившата Тv2 спазари в пакет двубоите на “Левски” със “Санта Хулия” и тези на “Черно море” с “Искра-Стал”. И четирите срещи ще бъдат излъчени пряко. “Сините” приемат шампиона на Андора в сряда от 19,45 часа, а варненци са домакини с молдовците в четвъртък от 20,00 ч в Бургас. Реваншите са седмица по-късно.

Тагове:

КОМЕНТАРИ