Посещение на старт от “Формула 1” в Истанбул, на рали „България” и подарък АТВ са част от наградите за зрителите!

Най-популярните български пилоти се очаква да застанат на старт на „Писта ЦБА – Велико Търново”, с който практически се открива автомобилния сезон за годината. Второто официално пистово състезание на трасето във Велико Търново от близо месец е с официалната виза на Българската федерация по автомобилен спорт. В края на миналата седмица президентът на „Етър Рейсинг Тим” Димитър Стефанов договори генерален спонсор на проявата. Това е водещата верига супермаркети “ЦБА България”.

След перфектната организация на състезанието през 2009 г., домакините от “Етър Рейсинг Тим” са подготвили много изненади, с които несъмнено ще намерят място в историята на шампионатите. За многобройните зрители, които ще посетят надпреварата, е подготвена томбола с много привлекателни награди.

Най-предизвикателните са посещение на старт от Формула 1 в Истанбул на 30 май, посещение на рали България от 7 до 9 юли, което от тази година е кръг от Световния рали шампионат, както и АТВ (четириколесен мотоциклет).

„От следващата седмица в магазините на “ЦБА България” ще бъдат пуснати билети за томболата с цена 2 лв. Посещението на състезанието остава безплатно, талоните ще важат само за томболата. Освен посещение на старт от Формула 1 в Истанбул, на рали „България” и АТВ – четириколесен мотоциклет, сме подготвили и други награди, които със сигурност ще привлекат вниманието на зрителите”, каза Димитър Стефанов.

Той заяви, че лошото време засега възпрепятства асфалтирането на част от трасето. „Имаме подкрепата на кмета д-р Рашев за асфалтиране на участъци от трасето, но засега времето не ни позволява да го направим. Пътят е разбит и не можем да пуснем състезателите да карат на подобен асфалт. През тази година имаме и нова група Е, в която ще участват коли с изтекла хомологация”, допълни Димитър Стефанов.

Почетен председател на Организационния комитет е д-р Румен Рашев, председател е Ичко Лозев. В Организационния комитет влизат Йордан Грозданов, Красимир Гърдев, Светлозар Стойчев, Георги Славейков, Петко Петков и Николай Терзийски.

Сервизният парк в паркинга на “Домо” не е възможно да се използва тази година. Боксовете ще бъдат разположени на улица „Оборище”. Безжичен интернет ще бъде осигурен в целия сервизен парк. Състезанието ще може да бъде проследено с уеб камери, които ще бъдат монтирани по пистата.

До 17.00 часа на 23 март ще се приемат заявките за участие. На 27 март (събота) от 13 до 18 ч. е тренировката по график. В 18.20 ч. ще започне пресконференция с първите трима съответно по групи – А, Н, Х, Е. На 28 март от 10.30 ч. е официалното откриване на състезанието, в 11 ч. е стартът.

Двама от водещите пилоти на “Етър Рейсинг Тим” Петко Петков и Красимир Кандиларов се очаква да се качат на расови автомобили, взети под наем, на „Писта СBА – Велико Търново”. Големият син на Димитър Стефанов – Стефан, сяда в Пежо 306 S16, с което футболният тъчрефер Кандиларов стана вицешампион през 2009 г. Стефан Стефанов ще избира между два класа „А/7” и „N/3”.

През миналия март, в първото официално състезание на писта „Боровец – В. Търново”, се събраха повече от 20 000 зрители ­ – рекорд, който организаторите очакват да бъде подобрен още тази година.

Тагове:

КОМЕНТАРИ