handball

Във Велико Търново може да изиграе мачовете си от тазгодишното издание на турнира за Купата на EHF хандбалният „Локомотив”. Новината съобщи шефът на варненския клуб Емил Стайков. В първия кръг хандбалистките срещат състава на „Косово” и се водят преговори двата мача да се играят в България на 12 и 13 септември.  По същото време обаче в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта е възможно да се проведе международен турнир по спортна гимнастика. Ако това стане факт, „Локомотив” ще домакинства във Велико Търново.

Нов старши треньор на женския тим на мястото на Йордан и Даниела Марови бе назначен вчера. Това е 43-годишният Минко Запрянов, който в последните 6 години бе треньор в чужбина. Три пъти с отбора си е вицешампион на Турция и Гърция и носител на купата и на двете страни. Като наставник на женски ни национален тим по плажен хандбал пък е четвърти в света и осми в Европа. Играещ помощник на Запрянов в Локомотив ще бъде неговата съпруга Симона Запрянова, която е бивша националка.

Днес вратарят на варненския тим Станислава Стоянова претърпя операция на коляното в столичната клиника „Евита“. Хирургическата интервенция извърши д-р Костадинов. Стоянова ще се завърне в игра след Нова година.

Тагове:

КОМЕНТАРИ