img_576713

Футболистите на „Академик” Свищов се събират за първа тренировка на 15 юли. „Студентите” са единият от трите отбора от Великотърновска област, които останаха да се състезават в Северозападната „В” група. Клубът си е поставил амбициозни цели за новия сезон, като според треньора Тодор Тодоров  „Академик” ще се бори за място в челната петица на класирането. Също така тимът ще участва и в двете купи – на България и на Аматьорската лига, където ще се опита да запише запомнящо се участие. Съставът от предния сезон е запазен почти изцяло.

Друг отбор от областта – „Локомотив” Горна Оряховица, започва подготовка на 13 юли. Треньорът Димитър Печикамъков заяви, че още не иска да говори за евентуална селекция, тъй като в клуб от аматьорския футбол всичко е възможно. Най-пресен пример е нападателят Димитър Кушев, който се считаше за сигурно ново попълнение на „железничарите”, но в крайна сметка започна подготовка с „Етър”.

Засега най-неясно е положението в тима на „Павликени”, като към края на седмицата се очаква да се разбере кога тимът ще се събере за предстоящия сезон. Според треньора Милен Петков първо трябва да се разбере с какви средства ще разполага клубът и дали ще се разчита само на местни футболисти, или ще има възможност да бъдат повикани играчи от други места.

През новия сезон областта ще е има най-слабо представителство от години насам, тъй като отборите в групата бяха увеличени от 16 на 18, а тези от Великотърновско намаляха от 5 на 3.

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ