emblema_handball

Силен дебют в елитната мъжка „А” хандбална група направи отборът на „Локомотив” (Горна Оряховица). Пред близо 450 ентусиазирани зрители, в събота възпитаниците на треньора Цоньо Начев отнесоха с 41:24 най-успешният мъжки хандбален клуб в България – ЦСКА, който през последните години е далеч от познатото ниво. Убедителната победа вдъхна увереност в горнооряховци, че могат да се преборят за място сред четирите най-силни отбора в страната.

Мачът в зала „Никола Петров” премина под тоталното превъзходство на домакините, които изглеждаха като компактен и добре сработен отбор. Срещу себе си те имаха тим, в който преобладаваха юноши и ветерани, с наднормено тегло.

Стражът на „Локо” Любо Хараламбиев отчая с изявите си съперниковите състезатели и направи разликата в първите минути на срещата.

Горнооряховци дръпнаха още в 15-ата минути с 6-7 точки, и това позволи на треньора Цоньо Начев да изпробва различни тактически варианти. На полувремето домакините имаха комфортна преднина от 12 гола – 21:9. През второто полувреме в игра за „Локо” влязоха юношите старша възраст и част от младшата, които също надиграха съперникът и увеличиха разликата до 17 гола – 41:24.

Най-резултатен при първата победа в „А” група на „Локомотив” бе Евлоги Вълчанов с 9 гола. Слави Мандичев и Даниел Дончев забиха по 6 гола, Йордан Ганчев и Искрен Петров са с по 5 гола, националът Милен Стоянов, който се отличи със своите технически качества вкара 3 гола. Играещият президент Галин Караджов и Радослав Първанов добавиха по 2, Найден Кирчев, Венцислав Иванов и Владимир Маринчев са с по 1 гол.

„Щастлив съм от победата, която вдъхна самочувствие на момчетата и ни дава надежди, че можем да се борим за място в четворката. Спонсорите останаха доволни от успеха, видяха, че сме сглобили хомогенен отбор. Благодаря за чудесната атмосфера и горещата подкрепа, която получихме от публиката в залата. Условията в зала „Никола Петров”, осигурени от „Спортни имоти” бяха отлични”, каза президентът на „Локо” Галин Караджов. Снощи горнооряховци играха отложен мач от първи кръг срещу шампиона СКХДЮ в Шумен, където допуснаха очаквана загуба.

Тагове:

КОМЕНТАРИ