– Коментарът ви за мача? Защото загубихме най-важната битка?

– Това е футболът. Не винаги може да се побеждава. Футболистите не можаха да осъзнаят тежестта, която им предстои. Не показаха изобщо потенциала си и качествата, които притежават.

– Имате ли претенции към съдийството?

– Не. Жалкото е, че не можахме да използваме предимството след бързо отбелязания гол. Надявх се, че в течение на мача ще придобият самочувствие, но бяха напрегнати и прибързваха.

– Очаквате ли да има смяна на треньорския пост?

– Не знам, не мога да коментирам. Моят договор е до 30 юни, има си ръководство, което решава. В крайна сметка това успях да направя – поех отбора на предпоследно място на три точки от последния, показахме що-годе добри игри. Но не можахме да държим едно постоянно ниво, което се иска. Но то не зависи от мен, изпълнители са футболистите. Моите правомощия са до тъчлинията. Както се казва – до съблекалнята. Не мога да им вляза в главите.

– Защо отборът се превърна от чук в наковалня веднага след като отбеляза гола?

– Знаете, че повечето ни футболисти не могат да носят отговорност. Но не мога да коментирам техните изяви. Мога да говоря изцяло за моята си работа, но знаете че тя зависи от футболистите изцяло.

– Това ли е оптималният състав, с който започнахме?

– На този етап да. Всеки знае, че Джайеоба не може да изкара 90 минути. Направи две-три хубави атаки, вкара и гол, не мога да коментирам дали го е имало или не. Лошото е, че хора на които разчитахме, не дадоха това което могат – Илко Трифонов, Мариян Иванов, Симеон Баев, Тишо Кънев, те станаха много…

– Точно Джайеоба преди малко в интервю заяви, че това не е оптималният състав, защото той и Мариян Генов са имали огромно желание да започнат като титуляри?

– Това е мое виждане, защото знам силата на “Светкавица”. Те са много агресивни и подвижни, затова смятах че Джайеоба и Генов няма да могат да се справят с тази задача. Затова и избрах тези 11, които започнаха.

КОМЕНТАРИ