Фенклубът на „Кайзерслаутерн“ във Велико Търново приветства с огромно задоволство назначаването на Красимир Балъков за старши треньор на „лаутерите“. Магическият халф ще остане в историята като първият български наставник, водил клуб от Бундеслигата.

Любопитното е, че тъкмо във В. Търново вече 18-години съществува фенклуб на „червените дяволи“, който е единственият официално признат на „Кайзерслаутерн“ у нас и развива активна дейност. Той бе създаден през в началото на 90-те години, след като „Етър“ игра за Купата на европейските шампиони с „лаутерите“. Фенклубът носи името на тогавашния президент на немския тим Норберт Тинес. Миналата есен с ред прояви бе чествана 20-ата годишнина от мачовете „Етър“ – „Кайзерслаутерн“. През годините двама българи играха за тима – Мариян Христов и Илиян Мицански.

„Вчера г-н Норберт Тинес ми се обади, за да сподели новината за назначаването на Красимир Балъков и още повече се изненада, като разбра, че е от Велико Търново. В близките дни той планира да се срещне с него и лично да му пожелае успех“, съобщи председателят на фенклуба Веселин Комитов.

Сега отношенията ни ще се развиват още повече, след като имаме наш човек там, добави г-н Комитов, който освен всичко е един от най-големите колекционери у нас и поддържа от дълги години лични връзки с десетки футболни функционери като Сеп Блатер, Жоао Хавеланж и др.

Значката "Кайзерслатурн" - "Етър", издадена специално за юбилея.

 

В следващите дни фенклубът на „Кайзерлаутерн“ предвижда да изпрати специално писмо на Красимир Балъков, за да му честити новия пост, както и 46-ия рожден ден, който е на 29 март.

Интересното е, че навремето Краси Балъков като футболист за малко се размина с двубоите с „Кайзерслаутерн“. През зимната пауза на сезона 1990/91 г. той бе трансфериран от „Етър“ в португалския „Спортинг“, същата година „виолетовите“ станаха шампиони и в първия кръг за КЕШ срещнаха точно „червените дяволи“, като загубиха с 2:0 в Германия. На реванша те водеха с 1:0 до 90-ата минута и пропуснаха куп положения, а мачът завърши 1:1 с гол в добавеното време. Ето че сега „срещата“ на Балъков с „Кайзерслаутерн“ се състоя на треньорско ниво…

„Велико Търново спорт“ ви предлага видео от паметните мачове „Етър“ – „Кайзерслаутерн“:


 

Тагове:

КОМЕНТАРИ