Отворено писмо чрез медиите изпратиха групировките “Hells Ultras”, EGF, Young Boys, “Сърдитите старчета”, Фен Клуб Етър и редови фенове на „виолетовите”.
“Обръщение към гражданите на Велико Търново и Община Велико Търново:

Когато в средата на 2011 година Етър 1924 се сдоби с нов собственик, виолетовите фенове приеха противоречиво новите лица в клуба. Някои не харесаха имената на Фейзи Илханлъ и Ендер Дормушев, други бяха резервирани към последните, заради скорошното им прогонване от приятелския Берое. Трети се заровиха и откриха, че същите лица неотдавна са управлявали турския Гебзеспор, като за кратко време го довеждат до фалит. Естествено, скорошното фиаско в баража за влизане в А група накара и много хора да махнат с ръка, мислейки, че по-лошо от тогавашното положение не би могло да стане. Да, ама не!

Малко повече от година след това, БОЛЯРИТЕ са по-обезверени и объркани отвсякога! И това не е просто защото любимият им отбор е на дъното в класирането, а заради поредицата от случки и факти, несъвместими с понятието „Професионален футболен клуб”:

– Конфронтация на мажоритарните собственици с двамата треньори, ръководили клуба през периода – Георги Тодоров и Цанко Цветанов, както и освобождаването им след серия скандали и изказвания, уронващи престижа на тези големи имена в българския футбол.

– Противопоставяне на мажоритарните собственици с част от привържениците и обръщение от Фейзи Илханлъ към феновете с „гяури”.

– Опит на Фейзи Илханлъ да преименува Етър 1924 на Етър-Диарбекирспор!

– Липса на диалог между турските собственици и друг основен акционер и собственик на базата и стадиона на отбора – Община Велико Търново, последвано от поредица противоположни решения между страните по различни въпроси, свързани с клуба.

– Непрозрачност относно финансирането на клуба, произхода на средствата, трупане на финансови задължения чрез неизпълнения на договорни отношения и т.н.

– Липса на визия и стратегия за развитие на ДЮШ на клуба. Липса на терени, екипировка и непрекъсната смяна на треньорите в школата.

– Назначаване на нов турски треньор, за когото излязоха информации за измама при вземането му на треньорски лиценз в Германия през 2009г.

– Разследване от страна на БФС и прокуратурата на два мача на Етър 1924 за „черно тото”.

– Бойкот на отбора на Етър 1924 към собствениците, заради контролни срещи в Република Турция и съмнения в договорка за крайния резултат.

Тези и други факти около собствениците, както и слабите резултати на отбора, вследствие на слабото управление, доведоха до оттегляне подкрепата към отбора на голяма част от привържениците в старата столица. Някога уважавания футболен клуб, свързан с най-големите успехи на българския футбол, вече е станал за посмешище с непрестанните си скандали. Ние, обаче нямаме намерение да се крием, а да заемем активна позиция със серия от действия против сегашното статукво!”

Б.р. Публикуваме писмото без редакторска намеса.

Тагове:

КОМЕНТАРИ