IMG_3920
Велико Търново почете паметта на една от легендите на “Етър” и на българския футбол Трифон Иванов. Днес се навършват три години от преждевременната кончина на “железния” защитник.

Фенклуб “Етър” организира поклонение, като призова всеки желаещ да дойде пред паметната плоча на главния вход на стадион “Ивайло”, за да почете паметта на Туньо. От ОП „Спортни имоти и прояви“ оформиха кът пред паметната плоча. В него бяха изложени и фланелките с № 3 на “Етър”, както и на националния отбор.

 

Десетки великотърновци дойдоха в 12:30 ч. пред стадиона, сред тях бяха и председателят на УС на “Етър” проф. Георги Камарашев, Красимир Балъков, Стефан Атанасов, представители на фенклуба, много хора, които поднесоха венци и цветя. С едноминутно мълчание бе почетена паметта му, а феновете развяха виолетовия флаг и българския трибагреник.

“Трифон е един от нас, той е винаги с нас. Легенда в българския футбол. Трифон никога няма да бъде забравен, той беше много нестандартен футболист, който няма аналог. Мога да разказвам с дни спомени за него. Имаше интересен хумор, който разведряваше обстановката и даваше позитивна нагласа на целия отбор. Малко са хората като него и виждате колко хора дойдоха да почетат паметта му. Нека там горе да е в мир и да им се радва”, коментира Краси Балъков.

“Трифон Иванов е легенда за нас. Той никога не забравяше откъде е тръгнал и се радвам, че го познавах. Едва ли ще се роди друг такъв “железен” защитник. За нас, феновете, той е един от символите на великотърновския футбол. Трифон беше и на терена, и в живота, мъжкар и човек на място, достоен за уважение. Винаги ще го помним и ще предаваме на идните поколения паметта за него. Ще го помнят не само великотърновци, а и всички фенове на футболна България”, заяви от името на феновете Пламен Геров.

Тагове: , ,

КОМЕНТАРИ