merte

На 19 октомври феновете на Арсенал Лондон от цяла България се събират във Велико Търново, където ще бъде проведено Общо събрание на българския фен клуб и избор на нов управителен съвет на организацията. На събитието се очаква да присъстват над 80 човека от цялата страна и чужбина.

Събитието ще бъде предшествано от любителски футболен турнир, в който участие ще вземат специалните гости от фен клубовете на Милан и Манчестър Юнайтед. Турнирът ще се проведе на спортен комплекс „Спортно Търново” с начален час 10:30 ч.

Фен клубът на Арсенал в България (ASCB), който  това лято отпразнува величествено 15-тата си годишнина , e най-многобройният официален фен клуб на чуждестранен отбор в страната. В организацията членуват 602-ма привърженици на отбора, като има 10 регистрирани клона в София, Стара Загора, Пловдив, Бургас, Варна, Велико Търново, Русе, Плевен, Добрич и Шумен. ASCB участва и организира многобройни спортни и благотворителни инициативи, сред които акция по безвъзмездно кръводаряване, благотворителен турнир по футбол за дами любителки, редовен участник с артикули и доброволци в Благотворителния търг на Дарик радио. Именно благодарение на активността си, матераиали за фен клуба редовно намират място на страниците на програмите за домакинските мачове  на Арсенал.

the stands

Фен срещата в старопрестолния град ще бъде проведена под закачливия надслов „Ние не сме( чак такива) животни” в противовес на преувеличените публикации, коментари и твърдения в английски и други чуждестранни медии, които се опитват да припишат обвинения в расистко поведение на цялата ни нация.

ASCB е организация, която се стреми да демонстрира човешките качества на футболните привърженици. Във фен клуба членуват хора от различни раси, изповядващи различни религии, но обединени от една обща любов. Българският фен клуб не одобрява расистки и хулигански прояви, но не приема и агресивно насажданите твърдения за расистко отношение на национално ниво.

Тагове:

КОМЕНТАРИ